• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент повернув до ВР Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців
    Опубликовано: 2006-01-13 16:09:00

    "Президент України зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Законом пропонується, зокрема, запровадити порядок, за яким Міністерство юстиції України та його територіальні органи здійснюватимуть реєстрацію (легалізацію) об\'єднань громадян (у тому числі професійних спілок та їх об\'єднань), благодійних організацій, політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об\'єднань, релігійних організацій, торгово-промислових палат, бірж, інших установ та організацій, визначених законом, та видаватимуть свідоцтво про державну реєстрацію, оформлене державним реєстратором у відповідному виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації за місцезнаходженням юридичної особи.

    На думку Глави держави, у зв\'язку із набранням чинності Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» на практиці виникла низка проблем щодо державної реєстрації неприбуткових, зокрема релігійних, організацій, а саме: запровадження подвійної реєстрації зазначених суб\'єктів за цим Законам та спеціальним законодавством, як наслідок – збільшення строку реєстрації, значне ускладнення набуття статусу юридичної особи, подвійне внесення реєстраційної плати.

    Закон, що надійшов на підпис Президентові України, не усуває цю колізію. Натомість Законом поряд із реєстрацією статутів релігійних громад в обласних, Київській, Севастопольській міських державних адміністраціях відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» запроваджується їх реєстрація в територіальних органах Міністерства юстиції України (пункт 3 статті 2 розділу І Закону, що надійшов на підпис).

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр юстиції Сергій Головатий.

    "Офіційне представництво"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.