• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На засіданні Спільного Комітету "Україна - Європейський банк реконструкції та розвитку" розглянуто питання зняття з експлуатації ЧАЕС
    Опубликовано: 2006-01-13 17:27:00
    Сьогодні, 13 січня 2006 р., відбулося перше засідання Спільного Комітету „Україна – Європейський банк реконструкції та розвитку” під головуванням Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова.

    Спільний Комітет – це координуючий орган, який створено на виконання Рамкової Угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Чорнобильського фонду „Укриття” в Україні.

    Українську частину Спільного Комітету очолює Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, частину Спільного Комітету зі сторони Банку – віце-президент ЄБРР Фабріціо Саккоманні.

    На сьогоднішньому засіданні Спільного Комітету розглядалися найважливіші проблеми, пов’язані із зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворенням об’єкта „Укриття” на екологічно безпечну систему.

    Це в першу чергу питання щодо тендерного процесу з будівництва Нового безпечного конфайнмента, наповнення Чорнобильського фонду „Укриття” (ЧФУ) коштами, формалізації додаткового майнового внеску України до ЧФУ в обсязі 22 млн. доларів США, виділення фінансування з Державного бюджету України на утримання об’єктів Чорнобильської АЕС та підвищення безпеки персоналу станції, створення інтегрованої схеми поводження з радіоактивними відходами на майданчику ЧАЕС.

    Під час засідання також обговорювалися питання дотримання прозорості та демократичності процесів під час проведення тендерних процедур, використання коштів на виконання проектів на ЧАЕС, та інші питання.

    За результатами засідання Спільного Комітету прийнято рішення щодо створення робочої групи під співголовуванням Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктора Балоги і Директора департаменту ядерної безпеки ЄБРР В. Новака. Основні завдання робочої групи - попереднє опрацювання питань, які виносяться на засідання Спільного Комітету, а також оперативний розгляд та вирішення проблемних питань, які були предметом обговорення Спільного Комітету.

    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров запросив представників ЄБРР та Голову Асамблеї донорів Чорнобильського фонду „Укриття” Ханса Блікса, які були присутні на засіданні Спільного Комітету, взяти участь у відзначенні 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

    Чергове засідання Спільного Комітету відбудеться напередодні 20-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.