• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Діяльність Уряду України з інтенсифікації та насичення зовнішньоекономічного діалогу в форматі двосторонніх міжурядових комісій зі співробітництва
    Опубликовано: 2006-01-16 12:07:00

    Серед головних пріоритетів діяльності Кабінету Міністрів України особлива увага приділяється питанню співробітництва України з іноземними державами в економічній сфері. Макроекономічні показники та потенційні можливості нашої країни свідчать про надзвичайну важливість збільшення позитивного сальдо зовнішньої торгівлі України з країнами світу. З боку Уряду, головним важелем впливу на ці процеси є ведення діалогу з урядами іноземних держав в рамках двосторонніх міжурядових комісій. Як приклад успішної роботи, слід відзначити міжурядову українсько-білоруську комісію з питань торговельно-економічного співробітництва. Товарообіг між країнами за минулий рік склав 2 млрд. дол.. і зріс на 60% у порівнянні з попереднім. На регулярній основі проводяться консультації та бізнес-форуми, метою яких є усунення перешкод у взаємовигідній торгівлі.

    З метою реалізації цього напрямку діяльності Уряду України, триває робота з організації ефективної діяльності міжурядових комісій: оновлюються склади та проводяться засідання українських частин щодо реалізації рішень, досягнутих під час попередніх засідань.

    Питання діяльності цих інститутів є предметом постійної уваги Першого віце-прем’єр-міністра України Станіслава Сташевського. Він і сам є співголовою міжурядових комісій, зокрема зі співробітництва з Туреччиною, Лівією, Індією, Білоруссю, Азербайджаном, Молдовою та з іншими країнами.

    Прийнято рішення про проведення найближчим часом засідань міжурядових українсько-азербайджанської, -індійської, -молдавської, - лівійської комісій.

    З метою належної підготовки до проведення наприкінці січня ц.р. четвертого засідання українсько-лівійської комісії, 12 січня ц.р. було проведено засідання української частини цієї комісії. У своєму вступному слові Голова української частини Станіслав Сташевський відзначив надзвичайну важливість просування економічної співпраці з цією країною, зважаючи на її нафтовий та газовий потенціал, а також наявність низки проектів в різних сферах економіки. Учасники засідання детально проаналізували стан торговельно-економічного співробітництва між двома країнами, і обговорили його подальші перспективні напрями. Було привернуто увагу на невиконання окремих домовленостей, досягнутих під час попереднього засідання. За результатами проведеного засідання Перший віце-прем’єр-міністр доручив відповідним міністерствам і відомствам завершити підготовку до цього важливого засідання з конкретними пропозиціями для забезпечення прориву у співробітництві з цією країною.

    Проведені засідання українських частин засвідчили надзвичайну увагу Першого віце-прем’єр-міністра Станіслава Сташевського до якісної підготовки засідань міжурядових комісій, що на практиці є запорукою її успішної роботи, а також позитивних результатів на користь економіки України.

    Секретаріат Першого віце-прем’єр-міністра



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.