• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Дерспецтрансслужба Мінтрансзв'язку вирішує питання забезпечення військовослужбовців житлом
    Опубликовано: 2006-01-31 15:10:00

    27 січня ц.р відбулось засідання Військової ради Дерспецтрансслужби Міністерства транспорту та зв’язку України. Розглянуті питання забезпечення житлом військовослужбовців, працівників Держспецтрансслужби та членів їх сімей, а також перспективи поетапного переобладнання існуючих будівель військових містечок під житло для військовослужбовців за контрактом згідно з Програмою формування та розвитку Держспецтрансслужби на 2005-2015 роки.

    Станом на 1 січня ц.р. близько 35% військовослужбовців, працівників та членів їх сімей не мають житла, або потребують покращення житлових умов. Питання забезпечення житлом особового складу Держспецтрансслужби гостро постало з передачею у 2004 році залізничних військ Збройних Сил у підпорядкування Мінтрансзв´язку та їх перетворенням на Державну спеціальну службу транспорту. Причиной цього, в першу чергу, є відсутність належної нормативно-правової бази, механізмів розв’язання даної проблеми.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 21.09.2005 № 939 затверджено Програму формування та розвитку Державної спеціальної служби транспорту, яка передбачала поступовий перехід до 2010 року на комплектування військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом.

    Держспецтрансслужбою ведеться робота щодо напрацювання відповідної нормативно-правової бази. За рішенням Міністра транспорту та зв’язку України Віктора Бондара розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, якою передбачається проведення перерозподілу фінансових коштів між Міністерством оборони України (головним розпорядником коштів на будівництво житла для військовослужбовців) та Мінтрансзв’язком в особі Держспецтрансслужби.

    Власними силами ведеться будівництво житлових будинків у м. Ужгороді (здача в експлуатацію планується у травні-червні 2006 року) та м. Чоп.

    Проводиться робота щодо:

    · можливості будівництва житла на власних земельних ділянках шляхом дольової участі у будівництві;

    · відчуження та реалізації майна у Держспецтрансслужбі та залучення отриманих коштів на будівництво житла;

    · вдосконалення механізму використання коштів державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців, працівників Держспецтрансслужби та членів їх сімей та інше.

    У роботі Військової ради взяли участь заступник Міністра транспорту та зв’язку України Микола Щербина, голова військової ради Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков, члени Військової ради, представники Мінтрансзв’язку, Міністерства оборони України, міських органів влади, а також керівники структурних підрозділів Держспецтрансслужби.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.