• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Екіпажами "Української авіаційної транспортної компанії" доставлено до Кабула 220 військовослужбовців та 190 тонн вантажу
    Опубликовано: 2006-01-31 15:21:00

    Про це сьогодні, 30 січня,повідомив на брифінгу генеральний директор Державного підприємства Міністерства оборони України “Українська авіаційна транспортна компанія” Віталій Попов.

    За словами Віталія Попова, на даний час в рамках операцій НАТО Державне підприємство МО України “УАТК” виконує перевезення багатонаціональної бригади “Seebrig”, яка входить до складу Багатонаціональних миротворчих сил країн Південно-Східної Європи, до Афганістану.

    Керівник авіаційної компанії підкреслив, що це вже не перша операція під егідою різних міжнародних організацій, до якої залучається авіаційний перевізник українського оборонного відомства.

    “Завдяки практичній активізації процесів міжнародного співробітництва УАТК з ООН, НАТО та ЄС, нещодавно в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку були проведені консультації та робочі зустрічі щодо розширення участі компанії в тендерах на надання авіатранспортних послуг. Крім того, нам були подовжені контракти за Всесвітньою Продовольчою Програмою (WFP) на виконання авіатранспортних перевезень для надання допомоги країнам “третього світу”, в першу чергу, Судану”, - зазначив Віталій Попов.

    Крім того, представники “Української авіаційної транспортної компанії” брали активну участь в нараді з планування сил у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі щодо процедури оперативного виділення українською стороною авіаційної техніки для забезпечення участі України за програмами НАТО та ЄС, в тому числі з питань здійснення авіаперевезень контингентів Африканського Союзу у провінцію Дарфур (Судан). Результатом цього стало залучення літаків компанії до ротації особового складу руандійського батальйону у квітні поточного року.

    Віталій Попов також повідомив, що в рамках операції Північноатлантичного альянсу компанією успішно виконано 55 рейсів за маршрутом Дакар (Сенегал) – Ель-Фашер/Ньяла (провінція Дар фур, Судан) на замовлення Міністерства оборони Канади.

    “У березні цього року у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі та у Агентстві НАТО з технічного обслуговування та постачання (NAMSA) у Люксембурзі ми презентуватимемо нашу кампанію і сподіваємося, що ці впливові міжнародні структури зацікавляться потужностями і досвідом УАТК”, - додав Віталій Попов.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.