• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У НКАУ відбулась презентація результатів проекту TACIS "Бістро-2" щодо комерціалізації космічних технологій
    Опубликовано: 2006-02-03 17:42:00

    30 січня в НКАУ відбулась презентація результатів українсько-європейського проекту міжнародної технічної допомоги «Бістро-2» щодо комерціалізації космічних технологій «Розробка рекомендацій із захисту об\'єктів інтелектуальної власності в рамках комерціалізації українських космічних технологій».

    У презентації взяли участь заступник Генерального директора НКАУ Е.І. Кузнєцов, другий секретар Представництва Європейської комісії в Україні, керівник відділу проектів технічної допомоги Ремі Дюфло, керівник проекту «Бістро-2» Лорен Дріутті, представники підприємств космічної галузі України.

    Керівник українсько-європейського проекту TACIS «Бістро» Лорен Дріутті докладно виклав основні результати виконання проекту «Бістро-2» і представив рекомендації для НКАУ щодо комерціалізації космічних технологій.

    Проект «Бістро-2» фінансується Європейською комісією і спрямований на надання технічної допомоги НКАУ і підприємствам космічної галузі України. Основна його ціль - вироблення практичних рекомендацій українським підприємствам космічної галузі щодо захисту технологій і ноу-хау.

    Відповідно до підготовлених рекомендацій, пропонується створити Центр комерціалізації технологій для забезпечення ефективної роботи з результатами науково-технічної діяльності підприємств космічної галузі. Створення такого Центру буде сприяти популяризації космічної галузі в Україні і світі, дозволить залучити партнерів і інвестиції, створить додаткові робочі місця, принесе додаткову вигоду від комерціалізації українських технологій.

    Досвід створення подібних організацій мають ведучі космічні агентства: у NASA створено мережу інкубаторів технологій, у Росії – у 1996 році створено Російський Центр передачі технологій, в ЄКА в 2002 році організовано Європейський космічний Інкубатор, основна мета якого - передача космічних технологій в інші галузі.

    Як відзначив заступник Генерального директора НКАУ Е.І. Кузнєцов, Україна має ряд домовленостей з Європейською комісією, згідно з якими деякі «проривні» проекти будуть включені до Європейської космічної програми. Реалізується проект із європейською організацією INTAS, частково фінансований НКАУ, що дозволить створити нові перспективи для підприємств української космічної галузі.

    Керівник відділу проектів технічної допомоги Представництва Європейської комісії в Україні Ремі Дюфло відзначив, що в сфері розвитку контактів у даний час із НКАУ йде робота в двох напрямках, першим з яких є проект «Твіннінг», що грунтується на співробітництві НКАУ з одним з європейських космічних агентств. Другий проект «Інноваційна економіка» за програмою TACIS розрахований на більш тривалий термін і знаходиться тільки на початковому етапі розвитку.

    Е.І. Кузнєцов відзначив, що підписання рамкових угод НКАУ з ЄКА, що у даний час готуються, буде сприяти більш ефективній роботі в цьому напрямку.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.