• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"
    Опубликовано: 2006-02-23 17:00:00

    Верховна Рада України прийняла у новій редакції Закон "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про перелік об\'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"

    Закон забороняє на 2006-2007 роки приватизацію пакета акцій, що належить державі у статному фонді відкритого акціонерного товариства "Укрнафта".

    У Пропозиціях Президента України зазначається, що прийнятий Верховною Радою України 15 грудня 2005 року у новій редакції Закон України "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про перелік об\'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" щодо заборони на 2005-2006 рік приватизації пакету акцій, що належать державі у статутному фонді ВАТ "Укрнафта", не може бути підписаний, оскільки пакет акцій, що пропонується заборонити приватизувати в 2005-2006 роках є власністю Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

    Натомість, згідно частини другої п.6.3 Статуту Національної акціонерної компанії НАК "Нафтогаз України", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України "Про утворення Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", державні пакети відкритих акціонерних товариств та державне майно, які були передані до статутного фонду Компанії, не можуть бути відчужені або перебувати в заставі без рішення засновника. Крім цього, згідно п.6.4. цього Статуту компанія використовує державне майно, що не підлягає приватизації, відповідно до законодавства України. При цьому майно, що є державною власністю і надане Компанії у користування, включається до її активів. Крім цього, п. 6.5 Статуту НАК "Нафтогаз України" передбачає, що відчуження майна, що є державною власністю і перебуває у користуванні Компанії, здійснюється у порядку, встановленому законодавством.

    У зв‘язку з цим, акції ВАТ "Укрнафта", які передані державою до статутного фонду НАК "Нафтогаз України", продовжують перебувати у державній власності, зазначили народні депутати, а тому можуть бути включені до переліку об‘єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.