• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Проект закону "Про особливості приватизації "Укртелекома"
    Опубликовано: 2006-02-24 11:25:00

    Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону "Про особливості приватизації пакета акцій, що належать державі у статутному фонді відкритого акціонерного товариства "Укртелеком", внесений народним депутатом Л.Кириченко (Інформаційне управління)

    Л.Кириченко наголосила, що основною метою прийняття законопроекту є вдосконалення умов приватизації ВАТ "Укртелеком" в напрямку захисту інтересів держави та вирішення соціальних питань населення, яке користується пільгами та працівників ВАТ "Укртелеком".

    Зокрема, забезпечення прозорості продажу державного пакету акцій ВАТ "Укртелеком", найбільш ефективного використання коштів, отриманих від приватизації ВАТ "Укртелеком", захисту інтересів держави у післяприватизаційний період, вирішення соціальних проблем.

    Законопроектом пропонується до початку приватизації, насамперед, врегулювати питання забезпечення телекомунікаційними послугами об´єктів спеціального призначення та у особливий період.

    З метою захисту інтересів держави, у законопроекті врегульовані питання стосовно запобігання банкрутству ВАТ "Укртелеком" у післяприватизаційний період шляхом створення державного підприємства, що забезпечує об´єкти спецпризначення, а також порядок розподілу коштів, отриманих від приватизації ВАТ "Укртелеком".

    Для захисту соціальних гарантій, які було покладено на ВАТ "Укртелеком" до приватизації, пропонується врегулювати питання стосовно тарифів "Укртелекому", надання соціальних гарантій його працівникам та пільговим верствам населення.

    Важливо, зазначила Л.Кириченко, що прикінцевими положеннями законопроекту покупцю пакета акцій або уповноваженому ним органу на період до створення спеціального фонду для відшкодування операторам, провайдерам телекомунікацій вартості телекомунікаційних послуг, наданих категоріям споживачів, які згідно із законодавством мають пільги з їх оплати (первісного забезпечення) забороняється припинення або будь-яке обмеження в наданні таких телекомунікаційних послуг зазначеним категоріям споживачів, незалежно від стану компенсації вартості цих послуг з боку держави та користувачів.

    На засіданні Комісії йшлося й про те, що урядом країни нещодавно прийнято рішення про приватизацію "Укртелекому", яка повинна бути здійснена на загальних підставах. Вже готується план дій з приватизації, а приватизацію планується провести якого можна швидше.

    Проте, на думку народних депутатів, чинний порядок приватизації не враховує стратегічного значення "Укртелекому" для економіки та безпеки держави та фактичне монопольне обслуговування пільгових верств населення і віддалених сільських районів. Залишаються неврегульованими багато питань, пов´язаних з приватизацією ВАТ "Укртелекому".

    З огляду на велике соціально-економічне та стратегічне значення цього підприємства для держави, необхідно прийняти спеціальний закон, який врегулював би всі питання, що виникнуть у зв´язку з приватизацією ВАТ "Укртелеком" та після її проведення.

    ELCOMART Право



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.