• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про запобігання захворюванню СНІДу"
    Опубликовано: 2006-02-24 13:00:00

    Комітет з питань охорони здоров\'я, материнства та дитинства рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін та доповнень до Закону "Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення" (щодо спеціально уповноваженого органу виконавчої влади) (Інформаційне управління)

    Метою законопроекту є утворення Державного комітету з питань протидії ВІЛ/СНІДу як спеціально уповноваженого органу виконавчої влади у сфері боротьби із зіхворюванням на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

    Проаналізувавши законопроект, Комітет відзначає, що утворення центральних органів виконавчої влади не відноситься до повноважень Верховної Ради України. Відповідно до Конституції України, утворення, реорганізація та ліквідація міністерств та інших центральних органів виконавчої влади відноситься до повноважень Кабінету Міністрів України.

    Підтримуючи ідею стосовно необхідності підвищення ефективності заходів, що застосовуються з метою реалізації державної політики у сфері боротьби з захворюваннями на ВІЛ/СНІД, Комітет також підтримує ініціативу щодо створення спеціального органу виконавчої влади у цій сфері при Міністерстві охорони здоров‘я.

    Беручи до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Комітет вважає за доцільне рекомендувати Верховній Раді України направити проект закону на доопрацювання з урахуванням наданих пропозицій.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.