• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про планування і забудову територій"
    Опубликовано: 2006-02-24 14:22:00

    Верховна рада України прийняла у першому читанні три проекти законів про внесення змін до Закону "Про планування і забудову територій"

    Відповідно до урядового проекту, перелік документів (крім документу, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або про згоду власника земельної ділянки на забудову цієї ділянки) та матеріалів, необхідних для отримання дозволу на будівництво, які додаються до заяви, порядок їх розгляду визначаються регіональними та/або місцевими правилами забудови (згідно Закону тільки регіональними правилами).

    Законопроектом передбачено, що фізичні та юридичні особи, які отримали дозвіл на будівництво об´єкта містобудування, або юридичні особи, яким погоджено місце розташування об´єкта, мають право на отримання вихідних даних на проектування цього об´єкта та здійснення проекто вишукувальних робіт.

    Законопроектом, внесеним народним депутатом С.Правденком, пропонується чинний закон доповнити новою статтею 24-1, яка передбачає встановлення кваліфікаційних вимог до юридичних осіб, заінтересованих у здійсненні будівництва. Юридичні особи, для яких будівельна діяльність є профільною та які заінтересовані в здійсненні будівництва об´єктів містобудування, для отримання дозволу на будівництво об´єкту зобов´язані надавати виконавчим органам відповідних рад, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, у разі делегування їм таких повноважень відповідними радами, відомості, які підтверджують фінансову стабільність та фахову кваліфікацію потенційного замовника будівництва.

    Для підтвердження своєї фахової кваліфікації юридична особа, заінтересована в здійсненні будівництва, може надавати відомості про аналогічні збудовані об´єкти, рівноцінні за площею та обсягом будівництва, відгуки та рекомендаційні листи, інші документи, що підтверджують досвід організації та її здатність реалізувати будівництво з високими організаційно-технічними параметрами, що обов´язково враховується при визначенні замовника.

    Проектом, внесеним народним депутатом Л.Ісаєва, пропонується передбачити, що фізичні або юридичні особи, які мають намір здійснити будівництво об\'єктів містобудування повинні до заяви на отримання дозволу на таке будівництво (подається до виконавчих органів відповідних рад) подати документ що підтверджує згоду власника або згоду користувача земельної ділянки на її забудову.

    Запропонованими змінами та доповненнями до закону, державні приймальні комісії уповноважуються здійснювати заходи по прийняттю в експлуатацію закінчених будівництвом об\'єктів. Прийняття об´єктів можливе виключно при наявності у забудовника відповідного дозволу на виконання будівельних робіт, наданого і зареєстрованого місцевою інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю.

    Державний контроль за плануванням, забудовою та іншим використанням територій будуть здійснювати:

    спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань містобудування та архітектури;

    відповідний спеціально уповноважений органом з питань містобудування та архітектури виконавчої влади Автономної Республіки Крим;

    інспекції державного архітектурно-будівельного контролю як виконавчі органи обласних рад, Київської міської державної адміністрації, Севастопольської міської ради, міських рад міст обласного та республіканського значення Автономної Республіки Крим та районних державних адміністрацій.

    При підготовці законопроектів до другого читання, їх положення будуть узагальнені і внесено на розгляд парламенту єдиний законодавчий документ.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.