• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ВРУ прийняла Закон "Про статус народного депутата України"
    Опубликовано: 2006-02-24 14:27:00

    Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про статус народного депутата України"

    В чинному законодавстві гарантії трудових прав народного депутата встановлюються Конституцією України, Законом України "Про статус народного депутата України", Кодексом законів про працю України та іншими законами України.

    Після закінчення строку повноважень, а також у разі дострокового їх припинення за особистою заявою народному депутату надається попередня робота (посада), а в разі неможливості цього він зараховується до резерву кадрів Головного управління державної служби України.

    На період працевлаштування Верховна Рада України забезпечує колишньому народному депутату виплату протягом року матеріальної допомоги у розмірі заробітної плати. У разі неможливості працевлаштування після зазначеного строку за колишнім народним депутатом зберігається виплата матеріальної допомоги у розмірі 50 відсотків заробітної плати до досягнення ним пенсійного віку за умови, що трудовий стаж його перевищує 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

    Однак зазначені гарантії не поширюються на тих народних депутатів, які після закінчення своїх повноважень одразу почали працювати. Тобто, якщо після такого працевлаштування вони в силу різних обставин втрачають роботу, то їм не надається право ані на зарахування до резерву кадрів Головного управління державної служби України, ані на отримання матеріальної допомоги. Це створює певну дискримінацію серед колишніх народних депутатів.

    Законопроект передбачає надати колишнім народним депутатам право на зарахування до резерву кадрів Головного управління державної служби України та на отримання матеріальної допомоги у випадку втрати роботи, на яку вони працевлаштувались після закінчення строку повноважень народного депутата.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.