• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Брюсселі відбудеться презентація енергетичної галузі України
    Опубликовано: 2006-02-24 17:16:00

    Міністерство палива та енергетики України спільно з Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ), ДП „Енергоринок” та компаніями НАЕК „Енергоатом”, НЕК „Укренерго” НАК „Енергетична компанія України готують презентацію паливно-енергетичного комплексу України в Європейській комісії (м. Брюссель) 28 лютого 2006 року.

    Під час презентації, Комісар з питань енергетики Єврокомісії А. Пібалгс звернеться до її учасників з промовою на тему „Чому ми потребуємо діалогу в галузі електроенергетики у побудові відносин ЄС-Україна”.

    З української сторони з промовою на тему „Електроенергетичний сектор України сучасний стан, перспективи розвитку” виступить міністр палива та енергетики України Іван Плачков.

    Міністр палива та енергетики України наголосив на актуальності важливості та нагальності заходу. Адже за останній рік енергоринок України стрімко розвивався: переглянуто принципи роботи компаній, розширено ринки збуту електроенергії, удосконалено систему державного управління в галузі.

    Отже, поступи до міжнародного співробітництва України в енергетичній галузі є очевидними. Наприкінці 2005 року Україна та Європейський Союз підписали меморандум про співробітництво в енергетичній галузі. Україна прагне членства в Енергетичному співтоваристві країн Європейського Союзу та Південно-Східної Європи і докладає до цього всіх зусиль.

    Наразі важливими є залучення інвестицій для розвитку атомних електростанцій, гідроелектростанцій та магістральних електромереж. Співпраця у сфері диверсифікації джерел постачання енергоресурсів в країни Європи є обопільно вигідною.

    Даний захід дозволить визначити орієнтири на майбутнє, - відзначив керівник галузі.

    Співдоповідачами визначено: заступника міністра палива та енергетики України М. Штейнберга, голову НКРЕ В. Кальченка, директора ДП „Енергоринок” Ю. Сакву, директора НЕК „Укренерго” В.Лучнікова, представників Верховної Ради України.

    У рамках презентації відбудеться круглий стіл з обговорення найактуальніших питань співпраці України з міжнародними організаціями у сфері паливно-енергетичного комплексу, зокрема перспективи інтеграції української об’єднаної енергосистеми в європейську енергосистему UCTE.

    Серед запрошених на презентацію енергетичної галузі України: представники Європарламенту, Європейської Комісії, міжнародних фінансових організацій, світових енергетичних компаній, українські та світові засоби масової інформації.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.