Мінцифри вивчає можливості ChatGPT у вдосконаленні держуправління

09 мар, 09:37

Міністерство цифрової трансформації досліджує можливості чатботу ChatGPT щодо вдосконалення державного управління та розвитку цифрової інфраструктури. Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг відомства Мстислав Банік.

За його словами, поки цей інструмент корисний лише на базовому рівні – він допомагає вирішувати рутинні завдання та сприяти більш ефективному виконанню тієї чи іншої роботи.

"Що стосується розв’язання складних задач, то ми розуміємо, що цифровізація – це не тільки технічний, а й творчий процес. Але ми досліджуємо цей інструмент та розглядаємо його можливості у вдосконаленні державного управління та розвитку цифрової інфраструктури", – сказав Банік.

Однак на питання щодо того, чи є можливість інтегрувати штучний інтелект у сервіс "Дія" для покращення функціоналу, він відповів, що в цьому немає сенсу.

"Дія" – це інструмент для отримання державних послуг, і наш функціонал спрямований саме на це. Але у нас є практика успішного використання чатботів. Вони вміють відповідати на понад 95% всіх звернень до служби підтримки за допомогою попередньо сформованих відповідей. У перший же день запуску цієї служби ми отримали понад 100 тисяч звернень, і майже усі з них комуніковані без нашого втручання", – висловився представник Мінцифри.

Нагадаємо, що чатбот зі штучним інтелектом ChatGPT став доступний в Україні з 18 лютого. Програма не працює лише на тимчасово окупованих Росією територіях.

Чатбот став популярним завдяки детальності та ясності відповідей, здатності виконувати різноманітні запити. Зокрема, в інтернет-магазині Amazon Kindle зʼявилися електронні книги, у яких ChatGPT вказаний як автор або співавтор.

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/486403.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua