ЄС запускає проєкт «Цифрова трансформація для України»: виділяє 17,4 млн євро

26 фев, 19:38

ЄС допоможе Україні запровадити ефективні та доступні державні послуги, а також швидко реагувати на виклики війни. Для цього в межах проєкту «Цифрова трансформація для України» виділять 17,4 млн євро.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"ЄС виділяє 17,4 млн євро на цифровізацію та запускає проєкт "Цифрова трансформація для України" (DT4UA). Працюватимемо над ним разом з Естонською академією електронного управління", - зазначив Федоров.

За його словами, це допоможе Україні цифровізувати ще більше послуг, вдосконалити Дію, посилити обмін даними між реєстрами, покращити електронну ідентифікацію.

"А ще — розвинути систему електронного управління, щоб кримінальні справи розглядали прозоро", - підкреслив міністр.

Він подякував Європейському Союзу за постійну підтримку, яка пришвидшить цифровізацію України.

Зазначимо, Україна не лише переймає досвід передових держав у сфері цифровізації, а й вже почала "експортувати" власну модель побудови "держави в смартфоні".

Так, Естонія запускає застосунок mRiik на базі української “Дії”. З лютого mRiik буде доступний для тестувальників, а повноцінний запуск планується у середині цього року.

Також Україна поділиться з Австрією досвідом з розбудови цифрової держави. Зараз австрійці працюють над запуском цифрових документів в one-stop shop застосунку Digitales Amt, який працює за схожим на "Дію" принципом.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/486369.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua