У Німеччині запустили в роботу другий LNG-термінал

21 янв, 10:40

У північно-східній частині Німеччини, у Любміні на Балтійському морі розпочав роботу другий в країні LNG-термінал для приймання зрідженого природного газу. Про це повідомила німецька національна та міжнародна телевізійна служба новин Tagesschau.

В урочистому відкритті взяв участь канцлер Олаф Шольц, у його присутності оператори заводу отримали ліцензію на експлуатацію.

"Цю зиму ми переживемо, вдома всі це помічають, газопостачання не постраждало. У Німеччині також не було економічної кризи", — сказав канцлер.

Газ вже подається в рамках тестової експлуатації терміналу. Згідно з попередньою інформацією, взимку 2023/24 Німеччина має намір покрити близько третини своїх попередніх потреб у газі за допомогою плавучих LNG-терміналів. Третій термінал у Брунсбюттелі планують відкрити найближчим часом.

Перший німецький LNG-термінал був відкритий у Вільгельмсгафені в грудні. В перші дні січня танкер Maria Energy прибув в цей термінал. Судно доставило приблизно 170 000 куб.м скрапленого газу із США.

Німеччина запускає LNG-термінали з метою позбутися залежності від російського газу. Країна підготувалася до припинення поставок російського газу та запровадила додаткові заходи для економії енергоносія.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/486289.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua