Переможемо разом! Про релокацію провідного вітчизняного виробника вантажопіднімальних кранів на Прикарпаття

26 сен, 18:33

На жаль, склалося так, що в перші тижні вторгнення російської армії під удар ворога потрапило відразу кілька областей нашої країни. Промислові підприємства, розташовані поблизу районів активних бойових дій, опинилися в зоні підвищеного ризику: життя їх співробітників було у реальній небезпеці, а майно могло бути знищено або розграбовано ворогом. У таких умовах єдиним оптимальним виходом із скрутного становища була релокація у порівняно безпечні тилові регіони України.

Саме так і вчинило керівництво провідного вітчизняного виробника вантажопідйомних кранів – Київського заводу підіймально-транспортного обладнання. Для переїзду підприємства було обрано старовинне невелике містечко Калуш, розташоване на північному заході Івано-Франківської області. Такий вибір був не випадковий. Це було продумане і зважене рішення. Головним і вирішальним фактором при виборі була обіцянка керівників цього міста й області у максимальному сприянні при релокації та деяких преференціях у разі переїзду.

Незважаючи на всі труднощі і складності, релокацію з Київщини у Калуш вдалося зробити у дуже стислі терміни – усього лише за 15 діб. Варто відзначити, що Київський завод ПТО був одним з найперших підприємств-переселенців на Прикарпатті.

На даний час на цьому заводі відновлено повномасштабний випуск основної продукції – вантажопідіймальних кранів (опорних і підвісних кран-балок, а також мостових, козлових і консольних кранів); сформований і функціонує регіональний сервісний центр, який надає послуги з сервісного обслуговування, ремонту та модернізації кранової техніки (в тому числі і кранів різних моделей, випущених іншими заводами-виробниками).

На заводському складі є в широкому асортименті всі кранові механізми та інші компоненти, які тільки можуть знадобитися для виготовлення нових кранів і ремонту старих. Тому КЗПТО, як і в колишні довоєнні часи, пропонує всім зацікавленим вітчизняним підприємствам нові якісні оригінальні запчастини для кранового обладнання за дуже помірними цінами.

Нещодавно виробничий підрозділ КЗПТО у місті Калуші відвідала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Оніщук. Вона хотіла особисто ознайомитися з умовами роботи заводського колективу й особливостями виробничого процесу, також її цікавило чи потрібна ще якась допомога для подальшого розвитку заводу в нових реаліях.

Генеральний директор КЗПТО Олексій Севастьянов подякував керівниці регіону за надане сприяння при релокації, показав як організовано виробництва, продемонстрував зразки виготовляємої продукції, розповів про історію заводу, поділився планами на найближче майбутнє. «Наш завод виготовляє кранову техніку світового рівня, - відзначив він, - яка повністю відповідає всім європейським стандартам. І при цьому ціни на наші вантажопідйомні крани помітно нижче, ніж на аналогічну продукцію інших виробників.

Тому ми цілком обґрунтовано сподіваємося на збільшення попиту як з боку вітчизняних, так і іноземних замовників. Що ж стосується планів на майбутнє, - підкреслив керівник заводу, - то після нашої Перемоги у війні ми напевно будемо розглядати варіанти інвестицій у розширення нашого виробництва тут, на Прикарпатті».

Наприкінці зустрічі очільниця Івано-Франківщини Світлана Оніщук зазначила: «Дуже приємно було побувати на вашому заводі та переконатися, що все у вас добре. Ви випускаєте чудове сучасне кранове обладнання, яке вкрай потрібно нашій країні, особливо у ці важкі для всіх нас часи. Ми раді, що до нас у регіон приїхали найдосвідченіші фахівці з Київщини. Нашим землякам, прикарпатцям, яким пощастило влаштуватися до вас на роботу, є чому у них повчитися.

Це дуже добре, що завдяки вам у нас з'являються нові робочі місця та суттєво поповнюються місцеві бюджети. Зі свого боку, ми будемо намагатися робити все можливе, - наголосила також вона, - щоб допомогти вам у вашому розвитку. Зараз, під час війни, усім нам потрібно прагнути утримати і, по можливості, розвивати вітчизняну економіку та промисловість. Так давайте спільно працювати заради нашої Перемоги, а потім – розбудовувати нашу рідну Україну! Ми сильні духом! Разом переможемо»!

Джерело: kzpto.com.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/486010.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua