В Україні підготували єдину позицію до світових платформ щодо боротьби з фейками

21 июл, 19:03

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розробило єдину позицію України до світових техплатформ із протидії дезінформації та фейкам.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"У нашій війні з агресором запорука нашої перемоги - це єдиний фронт як військовий, так і інформаційний. Пропаганда та фейки розчищають шлях танкам та ракетам. Тому всі наші зусилля сьогодні направлені на боротьбу з дезінформацією, важливо діяти злагоджено. Тому Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розробило єдину позицію України до світових техплатформ", - написав Ткаченко.

Зокрема, йдеться про так званий Big Tech - Google, Amazon, Microsoft, Apple, Meta (Facebook та Instagram), Twitter, Linkedin, YouTube, Telegram.

"Пропоную державним органам та громадським організаціям долучитися до "one voice" українського уряду й посилити нашу спільну боротьбу проти дезінформації та фейків не лише в україномовному сегменті соціальних мереж, а й в іншомовних", - зазначив міністр.

Зазначимо, російська пропаганда продовжує вести інформаційну війну проти України. Зокрема, ворог замаскував 100 своїх Telegram-каналів під українські, намагаючись посіяти "зраду" та розхитати українське суспільство.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485855.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua