У Франції вважають найімовірнішим сценарієм повне припинення постачання російського газу

16 июл, 10:22

Міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер вважає, що найімовірнішим сценарієм є повне припинення постачання російського газу. Про це пише видання Politico.

"Давайте готуватися до повного припинення постачання російського газу. Сьогодні це найбільш ймовірний варіант", - сказав Ле Мер на заході Rencontres Economiques, присвяченому економіці, у південному місті Екс-ан-Прованс.

Міністр сказав, що французький уряд працює над критеріями для компаній, які мають отримати пріоритетний захист у разі перебоїв із постачанням.

"Це означає дуже специфічний погляд на кожну компанію, кожну сферу зайнятості; які компанії мають скоротити споживання енергії, а які ні", - сказав міністр.

Як приклад компаній, які не повинні бути позбавлені газопостачання навіть у разі надзвичайної ситуації, Ле Мер навів великого виробника будівельних матеріалів Saint-Gobain. Він вказав на можливе пошкодження виробничого обладнання та ризик екологічних наслідків.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомило, що   Канада поверне російському газовому монополісту компанії "Газпром" турбіну, яку раніше не могли повернути з ремонту через санкції.

При цьому Оператор ГТС України заявив, що навіть у такому разі росіяни знайдуть привід, щоб припинити постачання газу.

Зазначимо, що "Газпром" продовжує   зменшувати   постачання газу до ЄС через Україну. У червні через газотранспортні системи (ГТС) України прокачали 1,25 млрд куб природного газу – це мінімальний показник із 1991 року.

Тим часом президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн   заявила, що Європейському союзу необхідно розробити екстрені плани, щоб підготуватися до повного припинення постачання російського газу.

Степан Крьока

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485830.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua