Ситуація на ринку вакансій у ритейлі: кого бізнес шукає найбільше та які зарплати пропонує

20 июн, 15:06

Сфера продаж стала першою сферою, яка наблизилася до довоєнних показників за відсотком від загальної кількості вакансій, повідомляють аналітики кадрового порталу grc.ua. Водночас загальна кількість вакансій порівняно з передвоєнним періодом обвалилася приблизно у 4,5 рази.

Так, в лютому частка вакансій у сфері ритейлу складала 24,2% від всіх актуальних на порталі. В березні вони становили вже 22,2%, а в квітні - лише 18,6%. З травня почалося поступове зростання частки таких вакансій (19,6%), а в червні вона навіть трохи перевищина довоєнне значення, склавши 24,5%.

За даними grc, конкуренція серед кандидатів на вакансії у сфері продажу зараз становить приблизно чотири особи на одне робоче місце.

Найбільше вакансій для спеціалістів сфери продажу зараз відкрито в Києві – 24% від всіх актуальних пропозицій. На другому місці - Львівська область (11%), на третьому – Дніпропетровська область (8%), далі йдуть Одеська (6%) та Сумська (5%).

При цьому в 62% актуальних вакансій зазначено, що роботодавці не вимагають від кандидатів досвід роботи. В третині пропозицій роботи зазначено, що роботодавець бажає знайти працівника з досвідом роботи від 1 до 3 років. Кандидатів з досвідом від 3 до 6 років шукає 6% роботодавців, а більш досвідчених - лише 1%.

В половині всіх актуальних вакансій роботодавці зазначають мінімальний розмір заробітної плати у сфері - від 9,2 тисячі гривень. У 23% вакансій пропонований оклад стартує від 16,5 тисячі гривень, а 14% роботодавців пропонує оплату від 23,7 тисячі гривень. 8% пропонують зарплату від 31 тисячі, а ще 5% - від 38,2 тисячі гривень.

На початку літа роботодавці найбільше шукають продавців-касирів: це 30% від всіх актуальних вакансій у сфері продажу. Середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці продавцям - 13,8 тисячі гривень.

На другому місці за затребуваністю - таємні покупці (17% вакансій), рівень заробітної плати коливається від 5 до 10 тисяч гривень залежно від зробленої роботи.

Ще 11% пропозицій складають вакансії менеджерів з продажу (11%). Цим фахівцям в середньому пропонують за роботу 21,3 тисячі гривень. Для менеджерів по роботі з клієнтами є 6% з наявних вакансій, середній оклад становить 25 тисяч гривень.

В більшості вакансій менеджерів по роботі з клієнтами вимагається знання іноземної мови. На заробітну плату 25 тисяч гривень можуть претендувати також керуючі магазином. Обидві категорії мають частку по 6% у загальній кількості вакансій в продажах.

Крім того, ще по 5% пропозицій адресовано потенційним адміністраторам торгових залів, операторам поштових відділень та аналітикам продажів, ще по 4% - менеджерам (керівникам) АЗК та адміністраторам магазинів.

Тимофій Бесп'ятов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485777.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua