В Україні продовжують працювати понад 2,5 тисячі ЦНАПів: які найпопулярніші послуги

05 июн, 18:07

Сьогодні в Україні продовжують працювати понад 2,5 тисячі ЦНАПів, які не тільки надають звичні адмінпослуги, але й закривають найактуальніші запити від українців.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Під час повномасштабної війни Центри переформатували свою роботу, щоб не тільки надавати звичні адмінпослуги, але й закривати найактуальніші запити від українців. Серед них: отримання комплексної послуги для ВПО, компенсація за прихисток переселенців та повідомлення про пошкоджене майно. Зараз це найпопулярніші послуги у ЦНАПах.

Знайти найближчий до вас ЦНАП можна на платформі Дія.Центрів.

А ще понад 100 установ у 12 областях України працюють також і як Центри турботи. Там можна отримати речі першої необхідності та тимчасовий прихисток.

Якщо вам потрібна допомога, шукайте найближчий до вас Центр через чатбот @turbotnyk_bot у Telegram або Viber.

"Наша команда активно працює над відновленням роботи Центрів на звільнених від окупантів територіях. Впроваджуємо модульні та мобільні ЦНАПи, а за підтримки шведсько-українського проєкту PROSTO Центри отримують необхідні набори техніки", - підкреслив Федоров.

Він зазначив, що всі Центри, які були зруйновані діями окупантів,  обовʼязково відбудують після перемоги.

Зазначимо, що міністри цифрової трансформації різних країн світу готові сприяти швидкій інтеграції цифрових документів у додатку "Дія" до своїх національних систем. Федоров повідомляв, що особисто зустрівся із цифровими лідерами Латвії, Словаччини, Болгарії, Молдови, Словенії, Фінляндії та Канади, щоб обговорити це питання.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485730.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua