Євросоюз відновить торговельні переговори з Індією, щоб послабити її зв'язок з Росією

30 апр, 10:21

Євросоюз має намір відновити призупинені у 2013 році торгові переговори з Нью-Делі, щоб послабити залежність Індії від відносин із Росією.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, ЄС також планує створити Раду з технологій, членом якої стане Нью-Делі.

Повідомляється, що до завдань Ради можуть увійти загальна координація захисту даних користувачів, загальне регулювання соцмереж та розвиток цифровізації.

Євросоюз та Індія ведуть переговори про укладання всеосяжної угоди про вільну торгівлю з 2007 року.

У 2013 році діалог було призупинено через розбіжності з питань прав на об'єкти інтелектуальної власності, інформаційної безпеки в компаніях IT-сектору та доступу низки товарів, зокрема автомобілів на загальний ринок.

Представники ЄС та Нью-Делі неодноразово заявляли про своє бажання поновити переговори.

Також повідомляється, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн планує зустрітися з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді 25 квітня.

Зазначимо, що ЄС є третім за величиною торговим партнером Індії, на нього припадає 62,8 мільярда євро торгівлі товарами.

Нагадаємо, Індія відмовила у посадці літака SDF Японії, призначеного для доставки гуманітарної допомоги українцям, які були змушені втекти від війни до інших країн.

А коли Генасамблея Організації Об'єднаних Націй голосувала за призупинення членства Росії у Раді з прав людини, Індія назвала резолюцію про це політизованим документом та проголосувала проти.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485638.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua