Україна заблокувала експорт до РФ чорного металу на 52 млн. грн.

16 апр, 18:13

Україна зупинила відправку до Росії 20 вагонів, завантажених прокатом чорних металів, який є власністю РФ.

Як повідомляє прес-служба відомства, вага товарно-матеріальних цінностей становить 1,28 тисяч тонн, орієнтовна вартість – понад 52 млн грн.

За даними БЕБ, у Запорізькій області співробітники спецгрупи аналізують діяльність компаній, яким належить майно, та оцінюють виявлені вагони та вантаж, що знаходиться в них.

Внаслідок проведених заходів експорт прокату чорних металів до Російської Федерації зупинено.

Бюро економічної безпеки України вже отримало постанову суду, згідно з якою на зазначені вагони накладено арешт із забороною відчуження, розпорядження та/або користування майном.

Крім цього, до Запорізької військово-цивільної адміністрації надано інформацію про перелік виявлених вагонів та товарно-матеріальних цінностей для прийняття рішення щодо їх подальшої націоналізації.

Раніше влада України з ініціативи Бюро економічної безпеки України заарештувала 17,8 тисяч вагонів, що належать Росії та Білорусі.

Наразі співробітники БЕБ проводять аналіз та оцінку виявлених товарно-матеріальних цінностей.

Нагадаємо, Верховна Рада змінила закон про засади примусової конфіскації майна Росії та її резидентів, значно розширивши поняття таких резидентів.

Раніше в БЕБ повідомляли, що в Україні за час повномасштабної війни Росії проти України націоналізували майно Росії та Білорусі, а також їхніх громадян, орієнтовною вартістю понад 468 млн. грн.

Як повідомлялося, Бюро економічної безпеки разом із Волинською ОВА виявили на одному з пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю 7 вантажівок. Їх конфіскували та передали на потреби ЗСУ .

Перед цим на залізничних станціях, розташованих у Вінницькій області, правоохоронці вилучили 21 вагон мінеральних добрив вартістю близько 24 млн. грн.

Дмитро Нарожний

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485612.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua