У січні приватні компанії мають продати 80 млн кубометрів газу на біржі – Мінекономіки

08 янв, 19:03

У січні приватні газовидобувні компанії в Україні мають продати близько 80 млн. кубометрів газу на біржі. Основними покупцями будуть кінцеві споживачі – виробники соціальних сортів хліба, борошна, молока, олії, яєць, курятини, повідомила перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко, йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Зазначається, що Кабмін 30 грудня ухвалив постанову, згідно з якою газовидобувні компанії зобов'язані реалізувати на біржі 20% газу, видобутого в Україні в період дії карантину, але не довше 1 травня 2022 року.

У Мінекономіки зазначили, що уряд запровадив тимчасові обмеження у зв'язку із необхідністю стабілізувати ситуацію на ринку газу.

Також парламент встановив граничний рівень надбавки до ціни природного газу власного видобутку (без урахування рентних платежів) на рівні не більше ніж 24% для задоволення потреб суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, які мають суттєву соціальну значущістю.

Торгова надбавка за постачання природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб'єктів господарювання встановлюється на рівні 1%.

Дані обмеження не стосуватимуться природного газу, що постачається підприємствами групи Нафтогаз для потреб побутових споживачів, виробників теплової енергії, бюджетних установ та організацій, зокрема закладів охорони здоров'я державної та комунальної власності, релігійних організацій, а також Оператором ГТС на виробничо-технологічні потреби Операторів ГРМ.

Наталия Фреик

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485459.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua