Підвищення вартості деревини в Україні

06 дек, 18:21

Пиломатеріали належать до тих сировинних ресурсів, наявність яких необхідна для існування багатьох галузей виробництва. Найбільший відсоток необробленої деревини потребує сфера будівництва. Підвищення цін на нерухомість спричинило зростання вартості 1 м³ продукції. Крім того, стабілізаційні процеси у світовій економіці після пандемії потягли за собою зростання вартості готових товарів у багатьох сферах виробництва. Тож подорожчання усіх категорій сировини є закономірним явищем.

Інші фактори, які мають вплив на формування цінової політики у сфері торгів деревиною:

• сезонні обмеження вирубки лісів;
• дефіцит зелених насаджень у регіонах країни;
• зменшення обсягу дозволених під вирубку лісових масивів;
• порода та якість деревини;
• механіко-технологічні, хімічні та фізичні властивості;
• цільове призначення необробленого матеріалу.

Ці та інші критерії враховують при визначенні вартості лотів.

Реалізація української деревини на аукціонах «УЕБ»

Онлайн-торги лісоматеріалами сприяють підвищенню рівня конкуренції між потенційними покупцями та поступовому виведенню ринку купівлі-продажу сировини з тіньової сфери. Відповідно до Закону №738-IX, реалізовувати деревину можна виключно на онлайн-аукціонах. ТОВ «Українська енергетична біржа» має ліцензію на проведення торгів різними видами природної сировини, в тому числі й деревиною.

Серед охочих придбати матеріал найбільший попит мають такі породи: сосна, ясен, дуб, граб. Саме ці види дерева часто закуповують для галузей автомобілебудування, виготовлення меблів, будівництві комунікацій та побутового приладдя.

Підвищення цін не є перепоною для охочих закупити продукцію. Проведення торгів через ТОВ «Українська енергетична біржа» в системі ДП «ЛІАЦ» передбачає звільнення учасників від багатьох бюрократичних формальностей, що гальмують процес реалізації продукції.

Через https://www.ueex.com.ua/  всі зацікавлені мають змогу стежити за новинами та брати участь в торгах необробленою деревиною.

ТОВ «УЕБ» – лідер на ринку електронних торгів лісоматеріалами

Завдяки майданчику всі учасники процесу купівлі-продажу сировини мають змогу мінімізувати фінансовий ризик. Щоб стати учасником торгів, необхідно пройти акредитацію https://accredit.ueex.com.ua/form/wood-trading/.

Участь в торгах на ТОВ «УЕБ» має ряд переваг як для покупців, так і для лісогосподарських підприємств:

• прозорість процесу купівлі-продажу;
• припинення нецільового використання ділової деревини;
• регулярне оприлюднення результатів торгів;
• чесна конкуренція;
• можливість реалізувати значний обсяг продукції в короткий термін завдяки наявності великої кількості учасників.

Передбачуючи хвилювання та запитання учасників процесу реалізації енергоресурсів, організатори торгів надають детальну інформацію стосовно цін в розділі «Біржові котирування». Дізнаватися про новини у сфері продажу сировини можна, приєднавшись до Телеграм-каналу та офіційної сторінки ТОВ «УЕБ» у Facebook.


Адрес новости: http://elcomart.com/show/485382.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua