Полтавський ГЗК виробив більше половини українських окатишів - Укрпромзовнішекспертиза

18 фев, 12:02

Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, що входить у групу Ferrexpo, за результатами 12 місяців 2016 року виробив понад 11,2 млн. тонн залізорудних окатишів, що становить більше половини обсягів цієї продукції, виробленої в Україні.

Такі дані оприлюднило у своїх звітах ДП «Укрпромзовнішекспертиза».

За цей же період за даними «Укрпромзовнішекспертизи» виробництво Північного ГЗК склало 8,8 млн. тонн, Центрального ГЗК - 2,3 млн. тонн окатишів, що сукупно менше половини обсягу виробництва даної продукції в Україні. Залізорудні окатиші в Україні виробляють 3 підприємства: Полтавський ГЗК, Північний ГЗК, Центральний ГЗК.

У 2016 році полтавський ГЗК збільшив виробництво окатишів із вмістом заліза понад 65% порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 4,4%. Таких результатів вдалося досягти завдяки успішному застосуванню методу флотаційного доведення магнетитового концентрату і використання передового обладнання провідних світових виробників.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи – Полтавський і Єристівський ГЗК.

Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

biz.nv.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/467553.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua