На Дніпропетровщині будують завод з виробництва енергопелет

02 июн, 11:00

Компанія KSG Agro розпочала будівництво заводу з виробництва енергетичних пелет в Криворізькому районі Дніпропетровської області. Завод буде побудований за проектом польської компанії Energy Partners.

Повідомляється, що компанія KSG Agro знайшла в Польщі завод, технологія якого дозволяє виготовляти пелети без сушіння. Уклала з ним ліцензійну угоду і купила технологію разом з усією будівельною документацією. Проектна потужність майбутнього підприємства складе 60-90 тис. т в рік, - інформує ProAgro.

"На сьогодні ми закупили обладнання, готовність виробничої будівлі становить 70%. Правда, в зв'язку з нестабільною ситуацією в країні і складною ситуацією в АПК реалізація проекту законсервована, але ми не втрачаємо оптимізму і зараз шукаємо інвестора для монтажу обладнання та запуску заводу", - розповів голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

За його словами, заміщення традиційних видів палива альтернативним біологічним - один з найважливіших національних пріоритетів.

"Особисто я сказав тверде "ні" російському газу 4 роки тому ще на етапі проектування нашого свинокоплексу. Спочатку ми передбачили використання паливних пелет для опалення свинокомплексу замість газу. Саме тоді ми стартували з власним виробництвом паливних пелет. На наших потужностях ми виробляємо близько 500-600 т пелет на місяць, 200 т з яких використовуємо самі", - зазначив Сергій Касьянов.

dr.ck.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/464041.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua