Міністр праці та соціальної політики взяв участь в урочистих заходах з нагоди Міжнародного дня інвалідів

05 дек, 15:55

Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань взяв участь в урочистих заходах з нагоди Міжнародного дня інвалідів, які відбулися 3 грудня в Палаці мистецтв „Український дім”.
 
Іван Сахань наголосив, що політика уряду спрямована на комплексне розв’язання проблем інвалідів. „Заходи, які проводяться, є частиною тієї загальнодержавної політики, яку уряд реалізує сьогодні. Відповідно до вимог Президента, одним із головних завдань є створення нормальних умов для самореалізації людей з обмеженими фізичними можливостями. Держава ставить перед собою завдання створити такі умови, щоб інвалід міг вільно потрапити в будь-яку установу, навчання його було організоване в загальній системі освіти, а не в спеціальних школах-інтернатах тощо”, — сказав міністр праці.
 
За словами міністра, що стосується фінансування в бюджеті, то на наступний рік передбачено достатньо високий рівень фінансових видатків. Вони передбачають суттєве підвищення рівня пенсійного забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями. Відповідно, серйозно змінюється рівень пенсійного обслуговування людей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. „Фінансування інвалідів зменшуватися не буде. Хоча сказати, що ми всі питання вирішимо з бюджетом цього року, не можна, незважаючи на те, що у більшості напрямків є суттєві просування вперед”,— зауважив міністр праці.
 
Під час інтерв’ю, до міністра праці та соціальної політики Івана Саханя підійшла жінка з дитиною-інвалідом і попросила допомоги, щоб дали хоч одну кімнату для сина. Міністр пообіцяв розглянути їхнє прохання і відрядити до них спеціальну комісію.
 
 Инф. Мlsp.gov.ua
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39868.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua