Фонд «Україна 3000» і компанія ГлаксоСмітКляйн передали Центру профілактики та боротьби зі СНІДом партію антиретровірусного препарату

02 дек, 09:12

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» і компанія ГлаксоСмітКляйн (GlaxoSmithKline) передали Українському центру профілактики та боротьби зі СНІДом 42 000 таблеток антиретровірусного препарату «Комбівір» вартістю 1,2 мільйона гривень.
 
Фонд «Україна 3000» реалізує чимало проектів, спрямованих на поліпшення системи охорони здоров’я в Україні, і насамперед – на вдосконалення системи дитячої медицини. Водночас Фонд не стоїть осторонь проблем людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, і зазначена благодійна акція є прикладом цього.
 
У своєму слові на церемонії вручення сертифікату на ліки Центрові Голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко щиро подякувала Голові представництва компанії ГлаксоСмітКляйн на ринках Євразії Дейвіду Прічарду за увагу до потреб українців, хворих на СНІД. Звертаючись до українців, пані Ющенко сказала: «Минулого року українці довели світові, що у найважчі часи наше суспільство може бути толерантним, доброзичливим і відкритим до порозуміння. Сьогодні ми зобов’язані допомогти людям, які щодня ведуть важку боротьбу з хворобою. Нехай наша спільна акція стане прикладом для тих громад, неурядових організацій та приватних компаній, що готові подати руку в протидії недузі».
 
Винахідник антиретровірусних ліків та виробник «Комбівіру» компанія ГлаксоСмітКляйн вирішила допомогти базовій клініці Українського центру профілактики та боротьби зі СНІДом, бо цей заклад володіє повною базою хворих з України, які потребують допомоги. «Ми пишаємось можливістю надати допомогу хворим саме в День боротьби зі СНІДом, – сказав Д. Прічард. – Для нас цей день – нагода реальними діями підтримати всесвітню ініціативу з подолання пандемії». Пан Прічард зауважив також, що сьогоднішня акція є не поодиноким випадком благодійної допомоги, а частиною широкої корпоративної програми соціальної відповідальності компанії ГлаксоСмітКляйн перед суспільством.
 
Пані Катерина Ющенко і пан Дейвід Прічард висловили також впевненість, що цей перший досвід співпраці між Фондом «Україна 3000» і компанією ГлаксоСмітКляйн матиме успішне продовження.
 
Директор Українському центру профілактики та боротьби зі СНІДом Алла Щербинська подякувала Компанії ГлаксоСмітКляйн і Фонду «Україна 3000» за увагу до потреб пацієнтів клініки СНІДу – і дітей, і дорослих – та запевнила, що медики Центру разом з волонтерами докладуть усіх зусиль для досягнення максимального ефекту у лікуванні СНІДу.
 
У клініках Центру, що представлені у 15 регіонах України, хворі мають можливість проходити терапію антиретровірусними (АРВ) препаратами, такими як «Комбівір», один з найбільш вживаних АРВ-препаратів у світі. Він блокує дії вірусу імунного дефіциту, внаслідок чого в організмі хворих збільшується кількість антитіл. Після проходження терапії стан здоров’я інфікованих значно покращується. 90% ВІЛ-інфікованих, які отримують терапію АРВ-препаратами, уникають найгіршої небезпеки – тяжких захворювань, що призводять до смерті. Вживаючи такі препарати, інфіковані можуть займатися спортом, працювати, іноді навіть народжувати дітей без ризику передати їм хворобу.
 
Від 1988 року за ініціативою Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я 1 грудня відзначають в усьому світі як День боротьби зі СНІДом. В Україні цей день проходить під знаком солідарності та порозуміння із ВІЛ-позитивними людьми, яких у нашій країні 85 000.
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39639.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua