Під головуванням Президента України Віктора Ющенка розпочався саміт «Україна – ЄС»

01 дек, 09:55

Під головуванням Президента України Віктора Ющенка розпочався саміт «Україна – ЄС», що проходить 1 грудня у Києві. Делегацію Європейського союзу очолює Прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер як Президент Ради ЄС.
 
Під час саміту буде обговорено виконання Плану дій ЄС – Україна, підписаного сторонами 21 лютого 2005 року, розвиток відносин між Україною і ЄС, а також кроки у напрямку європейської інтеграції.
 
Планується, що за результатами саміту буде прийнято спільну заяву лідерів Європейського Союзу та України, в якій сторони засвідчать свою оцінку співпраці між Україною та ЄС.
 
Члени делегації Європейського Союзу: Генеральний секретар Ради міністрів ЄС Хав’єр Солана, Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, комісари Європейської комісії Беніта Ферреро-Вальднер та Пітер Мендельсон.
 
Також у саміті беруть участь Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров та міністр закордонних справ Борис Тарасюк.
У рамках саміту заплановано підписання двосторонніх документів:
 
Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі між Європейським Союзом та Україною;

Угоди про співробітництво щодо цивільної глобальної навігаційної супутникової системи (ГНСС) між Європейським співтовариством, його державами-членами та Україною;

Угоди між Україною та ЄС про деякі аспекти повітряного сполучення.

1 грудня плануються також двосторонні зустрічі Президента України Віктора Ющенка з Прем’єр-міністром Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Тоні Блером, президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу та Генеральним секретарем Ради міністрів ЄС Хав’єром Соланою.

Довідка. Це вже дев’ята зустріч на найвищому рівні між Україною та ЄС і перша з часу обрання Віктора Ющенка Президентом України.

Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39527.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua