Президент закликає суспільство об’єднатися довкола боротьби з ВІЛ/СНІДом

01 дек, 09:08

Напередодні Всесвітнього Дня боротьби з ВІЛ/СНІДом Президент України Віктор Ющенко закликає суспільство об’єднатися довкола протидії цьому захворюванню та його профілактики.
 
Глава держави закликає працівників ЗМІ проявити активну громадянську позицію і долучитися до широкого висвітлення цієї теми, проведення роз’яснювальної роботи та розміщення соціальної реклами, яка би допомагала запобігати цьому недугу.
 
Віктор Ющенко наголошує, що нинішні показники поширення вірусу імунодефіциту, яким вражені 1,4% дорослого населення України, є надто великі як на європейську країну. Водночас Президент відзначив, що влада робить значний поступ у протидії поширення ВІЛ/СНІДу. Зокрема, сьогодні вийшов Указ Глави держави Про вдосконалення державного управління у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу в Україні. В. Ющенко нагадав, що ця тема перебуває під його особистим контролем.
 
Крім того, раніше Президент поставив перед Міністерством фінансів та Міністерством охорони здоров’я завдання активізувати боротьбу з ВІЛ/СНІДом. В рамках запланованих заходів у наступному році в кожному районному центрі буде створено кабінет анонімного безкоштовного обстеження на це захворювання, а в кожному обласному центрі – обладнано по 20 ліжок для лікування хворих.
 
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39517.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua