Мінсім’ямолодьспорт запровадить систему підготовки потенційних батьків-вихователів для прийомних дітей

30 ноя, 15:11

З наступного року задля підвищення ефективності сімейних форм виховання запроваджується система підготовки потенційних батьків-вихователів для прийомних дітей. Про це повідомив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час Всеукраїнської наради «З любов’ю та турботою до дітей», що проходила за участю Президента України Віктора Ющенка.
 
Відповідну підготовку, за словами міністра, будуть здійснювати Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Державним інститутом проблем сім’ї та молоді. Сьогодні в Україні таких центрів понад 1080.
 
Міністр повідомив, що з початком 2006 року фінансування витрат на утримання дитини буде становити два прожиткових рівня для дітей відповідного віку, а це близько 800 грн. на місяць.
 
«Ми плануємо запровадити оплату праці прийомних батьків, а батькам-вихователям збільшити її до 300 гривень за виховання однієї дитини. Відповідна домовленість досягнута з Державним казначейством та Міністерством фінансів», - сказав Юрій Павленко. Під час наради міністр визначив подальші плани роботи.
 
Основне завдання, як наголосив Юрій Павленко, сьогодні є активізація національного усиновлення. Зокрема, це побудова системи, за якою кожна дитина, яка втратила сім’ю, зустрінеться за схемою «єдиного вікна» з дорослими, які хочуть і можуть взяти на виховання у свої родини або усиновити. При цьому міністр навів сумну статистику: за минулий рік посиротіло в Україні понад 20 тисяч дітей, а було усиновлено менше 1,5 тисячі.
 
Юрій Павленко повідомив, що Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту пропонує запровадити надання сім’ям усиновлювачів тримісячної оплачуваної відпустки одразу ж після усиновлення дитини. Також, пропонується поширювати на ці сім’ї право на отримання державної допомоги як у зв’язку з народженням дитини, незалежно від віку усиновленої дитини.
 
Серед планів роботи - створення банку даних про кожну дитину, яка перебуває в кризових умовах, або є дитиною, яка втратила сім’ю.
 
Одними з пріоритетів, Юрій Павленко визначив – створення нових прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та забезпечення нових умов для їхнього фінансування. А також, запровадження механізму фінансування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за принципом «гроші ходять за дитиною».
 
Прес-служба
Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту
тел.: 289-95-05
e-mail: press@mms.gov.ua
www.mms.gov.ua
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39471.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua