Виступ Прем'єр-міністра України Ю.Єханурова на Другому Круглому столі з питань Бізнесу

30 ноя, 11:05

Мета нового Уряду
 
Подолання наслідків еклектичної економічної політики попередників.
 
Уряд — провідник жорсткої політики економічного прагматизму. Всі пропозиції та дії розглядаються під кутом забезпечення потреб економічного зростання.
 
Уряд прагне забезпечити стабільність у формі сталого розвитку в рамках зрозумілих твердих правил і дієвих законів.
 
Уряд працює над ти, щоб дати народові України осмислену стратегію економічного та соціального поступу, передбачувані перспективи, відчутну позитивну динаміку.
 
Завдання першого етапу (який вже добігає кінця):
 
Заспокоїти економіку та потенційних інвесторів. Уряд обмежив адміністративне втручання в економічні процеси та припинив розмови про реприватизацію. Законна приватна власність в Україні священна та недоторкана. Захист прав інвесторів є наріжним принципом діяльності Уряду.
 
Залучити додаткові суспільні ресурси задля розробки та впровадження відповідальних та виважених рішень. Уряд відновив практику роботи Урядових комітетів. Тепер всі питання проходять через горнило попереднього обговорення, яке збагачує пропоновані рішення думкою представників громадськості, підприємців, науковців, експертів, народних депутатів. Підприємці отримали право впливати на урядові рішення, які є шкідливими для розвитку бізнесу в Україні. Ми не заграємо з бізнесом – ми чуємо і робимо.
 
 Пріоритети на 2006 рік
 
Відновлення макроекономічних балансів. В сфері бюджетної політики буде припинено практику проїдання доданого продукту за рахунок інвестицій та розвитку. Потужна соціальна політика розглядатиметься як похідна від прискореного економічного розвитку. Саме тому вона стане його вагомим чинником через стимулювання споживання, а не буде камінням, яке треба за будь яку ціну дотягти до кінця виборної кампанії.
 
Формування сприятливого інвестиційного клімату та умов для розвитку підприємництва. Створення надійної та розгалуженої системи захисту власності та інвестицій. Встановлення прозорих механізмів зміни власності. Уряд наглядатиме за тим, щоб всі без винятку бізнес-структури працювали на основі прозорих, усталених та основаних на законі правил гри.
 
Буде продовжено політику дерегулювання підприємницької діяльності. Малий та середній бізнес отримає певну державну підтримку. За умови прийняття нового Податкового кодексу всі платитимуть справедливі і посильні податки.
 
Створення замкнутих виробничих ланцюгів, особливо на основі використання проривних технологій та інновацій. Уряд працюватиме над тим, щоб захистити національну економіку від негативного впливу кон’юнктури зовнішніх ринків.
 
Особливу увагу буде приділено стимулюванню модернізації промислового комплексу, створенню оазисів передових технологій та використання інноваційних схем виробництва.
 
Закріплення України на міжнародних ринках. Першочергове завдання отримання статусу країни з ринкової економікою та вступ до СОТ. Прагматичне використання всіх переваг економічної співпраці в межах ЄС та ЕЕП, активне освоєння нових ринків. Всі державні установи за кордоном представлятимуть та захищатимуть інтереси українського виробника. Окрема підтримка буде надана провідним підприємствам, що втілюють плани з трансформації в Транснаціональні корпорації, або мають наміри до входження до потужних ТНК. 
 
Середньострокова перспектива
 
Розробка та реалізація Стратегії прискореного розвитку країни. Стратегія буде сукупністю реальних програм за визначеними пріоритетами суспільного поступу. Характерна риса таких програм: сполучення завдань з ресурсами країни, пріоритетів розвитку з потребами населення, реформ із механізмами реалізації, ключових проблем з особами, відповідальними за їх успішне розв’язання.
 
Закінчення
 
Рік тому в Україну мало хто вірив. Сьогодні ми довели не лише своє прагнення свободи, а й вміння жити за принципами демократії. Нині ми працюємо над тим, щоб перевести дух свободи Майдану в енергію, що забезпечить нарощування економічного потенціалу. За підсумками діяльності нового Уряду політична демократія отримає міцний ринковий базис та адекватну соціальну структуру суспільства. Це три кити, за рахунок яких Україна успішно долатиме бурхливі простори сучасного світу. 
 
Урядовий портал
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39401.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua