Розвиток професійного модульного навчання в Україні

30 ноя, 10:38

Заступник міністра праці та соціальної політики України Наталя Іванова взяла участь у науково-практичній конференції „Розвиток професійного модульного навчання в Україні”. Конференція присвячена завершенню Проекту Уряду України та Програм Розвитку Організації Об’єднаних Націй разом з Міжнародної Організації Праці „Впровадження гнучких програм професійного навчання для безробітних”, який розпочав роботу у 1997 році.
 
За словами заступника міністра, Україна постала перед серйозними викликами в сфері оптимізації системи професійної підготовки висококваліфікованих спеціалістів та необхідністю впровадження якісно нових підходів до змісту й організації навчання персоналу для виробництва, сфери послуг, малого бізнесу тощо. Загальний напрямок відповідних послуг був тісно пов’язаний із дослідженням світового досвіду та впровадженням інноваційних підходів і методів, формуванням системи професійної підготовки робітників, орієнтованої на попит роботодавців і потреби ринку праці.
 
Наталя Іванова повідомила, що завдяки цьому Проекту сформована розгалужена система навчальних закладів(більш ніж 200), які започатковують і здійснюють навчання за модульною системою та охоплюють 27 регіональних центрів модульного навчання. Здійснено навчання майже 300-тисячного загону педагогічних працівників, з відповідним врученням сертифікатів на право розробки модульних навчальних матеріалів та здійснення навчань за модульною технологією. На замовлення служби зайнятості перепідготовку на основі модульної технології у 2003-2005 роках пройшло понад 12 тисяч безробітних, підвищили кваліфікацію безпосередньо на виробництві близько 7 тисяч осіб тощо.
 
Наталя Іванова, наголошуючи на продовженні роботи у даному напрямку, зазначила, що в 1999 році був створений українській міжгалузевий центр модульного навчання, який працює як державне підприємство на умовах самофінансування, реалізуючи разом з Проектом поставлені цілі. Також 83 базові навчальні заклади різних форм власності залучені до розробки модульних навчальних матеріалів і здатні продовжувати цю роботу після завершення Проекту.
 
Инф. Мlsp.gov.ua
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39393.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua