Чи є зловживання на ринку пральних порошків?

29 ноя, 12:28

Антимонопольний комітет України прийняв до розгляду колективну заяву низки підприємств щодо ознак зловживання ТОВ «Проктер енд Гембл Менюфекчурінг Україна» монопольним становищем.
 
Зокрема, ТОВ «Колгейт-Палмолів Україна», ТОВ «Юнілівер Україна», ТОВ «Хенкель Україна» та ТОВ «Кімберлі-Кларк Україна» звернулися із проханням дослідити ситуацію на загальнодержавному ринку пральних порошків. Ці учасники ринку скаржаться на обмеження компанією «Проктер енд Гембл» їхньої конкурентноспоромжності.
З тим, щоб дослідити чи дійсно порушення конкуренційного законодавства мають місце, в Комітеті створено спеціальну робочу групу. Ця група фахівців покликана ретельно проаналізувати усі обставини, що склалися на ринку, та, за необхідності, надати пропозиції щодо захисту конкуренції на ньому.
 
У цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Ринок пральних порошків став важливим через те, що товарами цього ринку користуються мільони людей. Тому Комітет всіляко зацікавлений, щоб усі процеси як на самому ринку, так і між його учасниками, відбувалися чесно та на конкурентних засадах. Водночас, викликає занепокоєння той факт, що підприємці, які складають значну частину ринку, спільно скаржаться на іншого. Тепер ми детально вивчимо заяву й дослідимо ситуацію в цілому. Якщо факти зловживання таки будуть виявлені, Комітет вживатиме усіх, передбачених законодавством, заходів аби припинити їх».
 
Прес-служба Антимонопольного комітету України
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39295.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua