Вчені Росії знайшли спосіб запобігти розвитку старечого слабоумства

28 ноя, 16:25

Вчені Санкт-Петербургу (РФ) відкрили спосіб прогнозувати та попереджати розвиток старечого слабоумства. Про це повідомили в Інституті мозку людини РАН.
 
Дослідники в процесі вивчення особливостей біоелектричної активності мозку зможуть виявити, чи буде людина в літньому віці страждати на старече слабоумство, відзначили в інституті. "Цим людям лікарі допоможуть скорегувати спосіб життя, розумові й фізичні навантаження таким чином, щоб у старості вони зберігали ясність розуму. Крім того, уникнути хвороби Альцгеймера й старечих змін можна за допомогою методів активації головного мозку людини", - розповів завідувач лабораторією Інституту мозку людини РАН Юрій Дмитрович Кропотов.
 
За його словами, відкриття було зроблено за результатами 30-річної дослідницької роботи з групою людей літнього віку. Суть роботи полягала в порівнянні параметрів біоелектричної активності мозку учасників дослідження з нормативною базою даних. В результаті було виявлено, що певні відмінності в енцефалограмі є показниками того, що в старості людина може зіштовхнутися з проблемами слабоумства.
 
Инф. Оsvita.org.ua
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39230.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua