Україна увійде до складу продовольчої і сільськогосподарської організації ООН — ФАО

28 ноя, 14:38

Україна увійде до керівного складу продовольчої і сільськогосподарської організації ООН — ФАО. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики України Олександр Баранівський після візиту до Італії, де відбулася 33 Конференція Організації Об’єднаних Націй з питань продовольства та сільського господарства.
 
За словами Баранівського, під час перебування у Римі українська делегація побачила найсучасніші унікальні виробництва, ознайомилася з роботою найпотужніших підприємств з виробництва яловичини та молочної продукції.
 
«Мені дуже сподобався там молочний комплекс на 1600 корів. Від кожної з яких отримують за рік 9 тонн молока. Це справді чудова фабрика молочної продукції. Я запросив господарів створити таке виробництво в Україні і фактично отримав згоду»,— зазначив Олександр Петрович.
 
Міністр поскаржився на те, що на сьогодні в Україні відсутні сучасні наукові розробки у галузі тваринництва. «Українська наука сьогодні відстає від виробництва. На моє глибоке переконання, нам потрібні прогресивні реформування. Знайдіть мені ту країну, де б наука була відокремлена від виробництва...»,— зазначив він.
 
Під час Конференції Організації Об’єднаних Націй міністр аграрної політики України провів зустрічі з генеральним директором ФАО Жаком Діуфом, європейським регіональним представником ФАО пані Ютою Краузе, державним секретарем міністерства сільського господарства Угорщини, міністром сільського господарства Туреччини, державним секретарем Федерального міністерства з питань захисту прав споживачів Німеччини та з багатьма іншими впливовими особами.
 
О. Баранівський також зазначив, що головним завданням Мінагрополітики є виведення українського сільськогосподарського виробництва на рівень розвинутих європейських країн. Ця робота вже започаткована і в Мінагрополітики переконані, що вона буде доведена до логічного кінця.
 
Довідка Elcomart News.Діяльність ФАО підпорядкована Статуту, в якому сформульовано мету і завдання організації, що полягають у покращенні харчування і підвищенні життєвого рівня населення. Організація займається збором, вивченням, обробкою і розповсюдженням інформації з питань розвитку сільського господарства і продовольства, а також здійснює надання технічної та методичної допомоги бідним країнам, вивчає кон’юнктуру на світовому продовольчому і сільськогосподарському ринках.
 
Наталія Погосова,
кореспондент
 
ELCOMART News
(www.e-news.com.ua)
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39201.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua