Президент України підписав низку законів

09 мар, 09:30

Глава держави підписав Закон України № 3397-ІV «Про внесення змін до Митного кодексу України», прийнятий парламентом 7 лютого 2006 року.

Законом внесено зміни до частини першої статті 99 та частини першої статті 108 Митного кодексу України, згідно з якими пропонується надання права організаціям, що є отримувачами гуманітарної допомоги, права зберігати товари та транспортні засоби гуманітарної допомоги до завершення їх митного оформлення на власних складах.

Глава держави підписав Закон України № 3427-IV «Про внесення змін до Закону України «Про виноград та виноградне вино», прийнятий парламентом 9 лютого 2006 року.

Закон спрямовано на вдосконалення регулювання правових відносин у сфері виноградарства та виноробства України, зокрема щодо державного контролю у цій сфері, запобігання фальсифікації вин тощо. Так, у Законі йдеться про питання, пов\'язані з порядком утримання виноградників, вимогами до якості сировини, що використовується для виробництва вин, регламентацією самого виробництва. Також Законом уточнюється визначення низки понять, що застосовуються у Законі України «Про виноград та виноградне вино», зокрема це стосується термінів «вино», «вино натуральне», «фальсифікація вин», «шампанське України», «коньяк України» тощо.

Глава держави підписав Закон України № 3446-IV «Про внесення змін до деяких законів України з питань надання державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку», прийнятий парламентом 21 лютого 2006 року.

Законом вносяться зміни до Законів України «Про державну допомогу сім\'ям з дітьми» та «Про загальнообов\'язкове державне соціальне страхування у зв\'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням».

Ці зміни спрямовані на створення жінкам умов для поєднання материнства та професійної діяльності, посилення соціального захисту сімей з дітьми та встановлення єдиного підходу до виплати матері дитини або особі, яка фактично доглядає за дитиною, допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, незалежно від того, чи є така особа застрахованою у системі загальнообов\'язкового державного соціального страхування.

До попередньої редакції цього Закону Президентом України 9 січня 2006 року було застосовано право вето. Глава держави пропонував привести у відповідність із вимогами статті 24 Конституції України положення Закону України «Про державну допомогу сім\'ям з дітьми» щодо виплат допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у разі працевлаштування незастрахованих у системі загальнообов\'язкового державного соціального страхування матері дитини або особи, яка фактично доглядає за дитиною, до закінчення терміну догляду.

У Законі, що надійшов на підпис, пропозиції Президента України повною мірою враховано.

Глава держави підписав Закон України № 3455-IV «Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України «Про Митний тариф України», прийнятий парламентом 21 лютого 2006 року.

Законом зменшується з 10 до 5 відсотків пільгові та повні ставки мита за ввезення на митну територію України нових тракторів колісних для перевезення напівпричепів.

"Офіційне представництво"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119986.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua