Про найбільш резонансні злочини та події на 09.03.2006 р.

09 мар, 12:24

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1582 заяви про злочини. Вжитими заходами 943 (59,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 1 вбивство, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 46 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 72 особи. У правопорушників вилучено 2 гвинтівки, 10 обрізів мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,2 кг вибухівки та 976 набоїв.

затримано 72 особи. У правопорушників вилучено 2 гвинтівки, 10 обрізів мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,2 кг вибухівки та 976 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 81 особу. У них вилучено 16,8 кг наркотиків.

та психотропних речовин затримано особу. У них вилучено наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 994 особи.

, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 12 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11 особи загинули та 84 - травмовано.

У місті Жданівці Донецької області затримано раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 450 грамів вибухівки.

затримано раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 450 грамів вибухівки.

У Виноградівському районі Закарпатської області на залізничній станції затримано раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

на залізничній станції затримано раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Воловецькому районі Закарпатської області затримано місцевого жителя, у якого вилучено 500 таблеток “екстазі”.

затримано місцевого жителя, у якого вилучено 500 таблеток “екстазі”.

Главу райдержадміністрації викрито у хабарництві

На Донеччині працівниками управління ДСБЕЗ викрито главу однієї з районних державних адміністрацій, який отримав 26 тис. грн хабара від посадовця товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння в наданні останньому в оренду земельної ділянки без відповідного рішення земельної комісії згаданої адміністрації. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

працівниками управління ДСБЕЗ викрито главу однієї з районних державних адміністрацій, який отримав 26 тис. грн хабара від посадовця товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння в наданні останньому в оренду земельної ділянки без відповідного рішення земельної комісії згаданої адміністрації. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Гроші на житло для правоохоронців «вивітрилися» через фіктивну фірму

На Донеччині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб приватного підприємства, які в 2001 році уклали з Управлінням розквартирування і капітального будівництва тилу ГУВВ МВС України угоду про пайову участь у будівництві квартир для військовослужбовців й отримали в якості передплати вексель Державного казначейства України на суму 1,7 млн грн, який передали одному з відкритих акціонерних товариств для погашення заборгованості останнього перед держбюджетом. У подальшому посадові особи згаданого ПП отримали від зазначеного ВАТ гірничошахтне обладнання на вказану суму й реалізували його через фіктивне приватне підприємство, а отримані грошові кошти привласнили. Прокуратурою одного з районів міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб приватного підприємства, які в 2001 році уклали з Управлінням розквартирування і капітального будівництва тилу ГУВВ МВС України угоду про пайову участь у будівництві квартир для військовослужбовців й отримали в якості передплати вексель Державного казначейства України на суму 1,7 млн грн, який передали одному з відкритих акціонерних товариств для погашення заборгованості останнього перед держбюджетом. У подальшому посадові особи згаданого ПП отримали від зазначеного ВАТ гірничошахтне обладнання на вказану суму й реалізували його через фіктивне приватне підприємство, а отримані грошові кошти привласнили. Прокуратурою одного з районів міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«Нагріли» руки на будівництві шкільної котельної

На Івано-Франківщині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій, які перерахували на розрахунковий рахунок товариства з обмеженою відповідальністю 167 тис. грн за начебто виконані роботи з переобладнання котельні загальноосвітньої школи. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадових осіб відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій, які перерахували на розрахунковий рахунок товариства з обмеженою відповідальністю 167 тис. грн за начебто виконані роботи з переобладнання котельні загальноосвітньої школи. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Викрито ще одного колгоспного «прихватизатора»

На Тернопільщині працівниками відділення ДСБЕЗ викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2002 році незаконно отримав майно сільськогосподарського підприємства, чим завдав збитки пайовикам останнього на суму 1,2 млн. гривень. Крім того, у 2003 році згаданий посадовець шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна незаконно отримав у філії одного з банків кредит у сумі 43 тис. гривень. Прокуратурою Тернопільського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 і ч.3 ст.365 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та перевищення влади або службових повноважень).

працівниками відділення ДСБЕЗ викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2002 році незаконно отримав майно сільськогосподарського підприємства, чим завдав збитки пайовикам останнього на суму 1,2 млн. гривень. Крім того, у 2003 році згаданий посадовець шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна незаконно отримав у філії одного з банків кредит у сумі 43 тис. гривень. Прокуратурою Тернопільського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 і ч.3 ст.365 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та перевищення влади або службових повноважень).

"ДЗГ МВС України"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119954.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua