Грищенко розповів про можливість перегляду цін за базування Чорноморського Флоту Російської Федерації в Криму

09 мар, 12:55

“Якщо з подачі російської сторони вирішено перейти на ринкові принципи по газу, при цьому одержуємо якусь непрозору компанію-постачальника газу – нічого іншого не залишається, як переходити на такі ж принципи в усіх інших сферах”. Так прокоментував міністр оборони України Анатолій Гриценко можливість перегляду цін за базування Чорноморського Флоту Російської Федерації в Криму інтерв’ю, яке оприлюднено 9 березня.

“Нам потрібно було відразу визначатися: або ми працюємо по-братськи, або по-ринковому. По-братськи не вийшло. Ціни на імпортний газ, який має стратегічне значення для нашої економіки, запропоновано підняти мало не в п’ять разів. Я вже не говорю про те, що Угоди, які були підписані, дотепер залишають у більшості з нас багато питань. Тому на відносини між двома країнами потрібно дивитися в комплекс”, - зазначив Анатолій Гриценко.

У той же час міністр оборони України зазначив, що питання наскільки підніметься вартість орендної платні для російського Чорноморського Флоту і яким буде механізм перегляду - це компетенція Міністерства економіки України, Міністерства фінансів та Державного комітету України по земельних ресурсах.

Говорячи про хід інвентаризації об’єктів Чорноморського Флоту Російської Федерації в Криму, керівник оборонного відомства зазначив, що на сьогодні перевірка ще триває.

“Про підсумки інвентаризації говорити ще зарано. Якщо не буде проблем на вищому рівні, наприклад, на рівні Міністерства закордонних справ, то я вважаю, що через військові відомства двох країн ми всі проблеми вирішимо безконфліктно”, - зазначив Анатолій Гриценко.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119945.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua