Комітет врахував пропозиції Президента України до Закону "Про холдингові компанії в Україні"

10 мар, 15:33

Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендує парламенту прийняти у новій редакції, врахувавши пропозиції Президента України до Закону "Про холдингові компанії в Україні"

Законом визначаються загальні засади функціонування холдингових компаній в Україні, в тому числі державних холдингових компаній, а також особливості їх утворення, діяльності та ліквідації.

Пропонується внести ряд змін, які спрямовані на приведення положень цього закону у відповідність із Господарським кодексом та законом "Про державну програму приватизації".

Підтримуючи пропозицію Президента України щодо нової редакції ст.6 закону, згідно з якою пакети акцій (часток, паїв) або інше майно, передані до статутного фонду державної холдінгової компанії, залишаються у державній власності і закріплюються за нею право господарського відання, члени Комітету звертають увагу на те, що відповідно до Господарського кодексу право господарського відання виникає лише щодо майна, яке передано державним та комунальним підприємствам, підприємствам об\'єднань громадян, релігійним організаціям, а також об‘єднанням підприємств.

Передбачається віднести до повноважень Кабінету Міністрів визначення галузей або сфер діяльності, в яких не допускається утворення державних холдингових компаній у процесі корпоратизації та приватизації.

Також пропонується віднести до повноважень центрального органу виконавчої влади з питань економіки та Фонду державного майна затвердження порядку утворення державних холдингових компаній.

У зв‘язку з цим пропонується запропоновану Президентом України нову редакцію ст.126 ГК України доповнити абзацом такого змісту:

"Пакет акцій (часток, паїв), який є державною власністю, при його передачі до статутного фонду державної холдінгової компанії, закріплюється за нею на праві господарського відання. На праві господарського відання за державною холдінговою компанією може також закріплюватися інше державне майно, яке передається до її статутного фонду".

"ВРУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119846.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua