Закон "Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України"

10 мар, 15:36

Комітет з питань правової політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону "Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України", поданий народними депутатами В.Онопенком та М.Оніщуком

Пропонується забезпечити права осіб, які мають право на подачу апеляційних та касаційних скарг, а також тих осіб, які вправі оскаржити судові рішення у зв´язку з винятковими обставинами, на ознайомлення в суді з матеріалами справи.

Передбачається вилучити норми про необхідність одночасного надсилання особою, яка подає апеляційну скаргу її копії до суду апеляційної інстанції. Посилюються вимоги стосовно розгляду судом першої інстанції письмових зауважень щодо повноти чи неправильності протоколу судового засідання. Розширюються обсяги прав осіб, що подають касаційні скарги, стосовно можливості поновлення пропущеного строку на подачу касаційних скарг.

Також пропонується долучати до касаційної скарги відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, копій оскаржуваних судових рішень судів першої та апеляційної інстанції, а також документу, що посвідчує повноваження представника суб´єкта оскарження. Визначаються процедури відкриття судом касаційної інстанції касаційного провадження у справі та порядку витребування справи судом касаційної інстанції. Передбачається підписання ухвал Верховного Суду України, постановлених за наслідками розгляду заяв про перегляд судових рішень у зв\'язку з винятковими обставинами.

Прийняття законопроекту дасть можливість підвищити ефективність реалізації фізичними та юридичними особами конституційного права на судовий захист, прискорить процедуру розгляду касаційних скарг у суді касаційної інстанції.

"ВРУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119845.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua