Президент України зустрівся з Президентом Литовської Республіки

13 мар, 09:25

Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом, який перебуває в Україні з неофіційним візитом.

Сторони обговорили політичні та економічні відносини двох країн, європейську інтеграцію України та питання регіональної політики.

Зокрема, йшлося про переговори, які Україна веде з Європейським Союзом щодо лібералізації візового режиму для українських громадян і з питань реадмісії. Сьогодні, на переконання Президента України, ці переговори потребують нових ініціатив, про які власне і йшла мова під час зустрічі. «Ми вдячні литовській стороні за підтримку в цих питаннях», – наголосив він.

В. Ющенко також подякував литовській стороні за послідовну підтримку України на шляху євроінтеграції.

Зі свого боку, В. Адамкус запевнив: «Литва, яка стала членом міжнародних організацій, безумовно, хоче бачити й Україну членом цих організацій». Він додав, що Литовська Республіка готова поділитися з Україною необхідним досвідом. За словами Президента Литви, тема залучення України до міжнародної спільноти була ключовою на переговорах.

Порушуючи питання регіональної співпраці, Президенти обговорили проведення в Литві другого форуму Спільноти демократичного вибору. «На моє переконання, це буде успішний форум, і ми підійдемо до конкретних ініціатив щодо формування і підтримки демократичних процесів у Балтійсько-Чорноморсько-Каспійському регіоні», – наголосив В. Ющенко.

Глава Української держави також зазначив, що в Україні сподіваються на участь литовської сторони в саміті ГУАМ, який у травні цього року має відбутися в Україні.

На зустрічі також ішлося про ситуацію в Придністров’ї.

Крім того, сторони обговорили деякі питання енергетичної сфери.

Глави держав також домовилися про відновлення роботи українсько-литовської президентської комісії.

"Офіційне представництво"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119818.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua