Павленко зустрівся з молоддю, що проводить мітинг під стінами Кабінету Міністрів

13 мар, 15:26

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зустрівся з молоддю, що проводить мітинг під стінами Кабінету Міністрів з вимогою відновити Закон про забезпечення молоді першим робочим місцем. Під час зустрічі пікетувальники передали міністру своє звернення та підписи.

Було домовлено створити робочу групу, до якої залучити представників відповідних міністерств, а також громадських організацій для підготовки введення в дію Закону України “Про забезпечення молоді першим робочим місцем”.

У розмові з учасниками мітингу Юрій Павленко зазначив, що питання працевлаштування молоді є одним з пріоритетів роботи Уряду.

Міністр поінформував учасників мітингу про те, що проект зазначеного Закону наразі опрацьовується, адже його нинішній варіант не відповідає сучасним потребам і реаліям.

“Має бути єдина політика держави у забезпеченні молоді роботою, невід’ємною складовою якої стане Закон України “Про забезпечення молоді першим робочим місцем”, - зазначив Юрій Павленко.

“Політика щодо працевлаштування молоді має бути побудована за принципом гарантій. Повинен бути розроблений механізм економічного стимулювання роботодавців під час працевлаштування молоді на перше робоче місце. Це, зокрема, пільги роботодавцям при створенні робочих місць для молоді, умов для виробничої практики при забезпеченні тимчасової та сезонної зайнятості. Те саме треба враховувати при підготовці переліків професій та спеціальностей, беручи до уваги потреби регіонів”, - пояснив Юрій Павленко.

Також, за словами міністра, повинна бути розроблена дієва система професійної орієнтації молоді.

Пікетувальники прийняли усі пропозиції Юрія Павленка та погодились співпрацювати.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119741.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua