Кредісов допоможе країні у боротьбі з корупцією

13 мар, 17:53


“На сьогодні існують факти спроб розкрадання комерційними структурами державного майна у Збройних Силах України”. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредісов.

На підтвердження своїх слів заступник міністра оборони України навів конкретні факти. Так, на початку цього року у військового відомства було відчужено двоповерхову будівлю Головного управління торгівлі Міністерства оборони України площею 2,5 тисячі квадратних метрів. Будівля знаходиться у Києві поруч з метро “Лук’янівка” і за ринковою вартістю один квадратний метр її коштує в середньому від 7 до 10 тисяч гривень. Відчужено її було за середньою вартістю менше однієї тисячі гривень за квадратний метр.

“Відчуження відбувалося через суд нижчої інстанції. При цьому представники Міністерства оборони України участь у судовому засіданні не брали, адже офіційного запрошення на судове засідання до військового відомства не приходило. І не дивлячись на це, суд приймає рішення щодо відчуження будівлі без погодження з Міністерством оборони”, - повідомив В’ячеслав Кредісов.

Ще одним “ланцюжком” у цій махінації є оцінюючі структури, які отримують дозвіл на таку діяльність у Фонді держмайна України. Ці структури навмисно занижують ціну квадратного метра будівлі.

“Як правило ці структури оформлені на людей, які навіть не здогадуються що є керівниками даних структур. Після виявлення факту заниження реальної вартості нерухомості, максимальне покарання для такої структури – відклик ліцензії. Але факт відчуження майна вже відбувся”, - додав заступник міністра оборони України.

Ще один приклад, який навів В’ячеслав Кредісов, спроба розкрадання майна ремонтного заводу “Радіан”.

“Міністром оборони України було прийнято рішення щодо призначення нового керівника заводу “Радіан”. На завод приїжджають уповноважені Міністерства оборони для того, щоби представити нового керівника підприємства, а їх зустрічають незрозумілі люди і кажуть, що цей завод вже не Міноборони, а їх”, - повідомив В’ячеслав Кредісов.

До речі, завод “Радіан” – це підприємство, на якому виготовляються ЗІПи для ракетних комплексів протиповітряної оборони С-300.

“Одразу після цього разом з печаткою та установчими документами зникає тимчасово виконуючий обов’язки керівника цього підприємства. Далі – ще більше. До мене, як заступника міністра оборони, під дім приїжджають на чорному БМВ чотири кремезних хлопця і тим самим демонструють, що знають де я живу. Як би я особисто не бачив на власні очі, я б подумав, що час зупинився і зараз початок 90-х років, а не 2006-й. Я вважаю, що ми маємо демонструвати, що влада існує”, - підкреслив В’ячеслав Кредісов.

Він також наголосив, що і в першому і другому випадку позиція Міністерства оборони України однозначна і жорстка.

“Ми миттєво звертаємося до органів прокуратури. По першому випадку з відчуженням будівлі Головного управління торгівлі Міністерства оборони України справа знаходиться на особистому контролі прокурора міста Києва Василя Присяжнюка, по ситуації навколо заводу “Радіан” – на контролі у заступника Генерального прокурора України Миколи Голомши”, - повідомив В’ячеслав Кредісов.

Заступник міністра оборони України також висловив сподівання, що у суспільстві створиться “клімат не сприйняття” економічних злочинів.

“Якщо такий клімат створиться, то він суттєво допоможе країні у боротьбі з корупцією”, - підкреслив В’ячеслав Кредісов.

“Починаючи з березня цього року Міністерство оборони України в односторонньому порядку відмовилося від права реалізації надлишкового нерухомого військового майна. Ми хочемо щоб цим займалися виключно уповноважені Кабінетом Міністрів України структури, такі як, наприклад, “Укрспецекспорт”. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредісов.

Він також повідомив, що враховуючи досвід європейських країн, до кінця березня цього року у військовому відомстві буде створено Департамент надлишкових земель і фондів Міністерства оборони України.

“Цей департамент буде максимально прозоро для суспільства займатися питаннями надлишкових земель і фондів військового відомства. У майбутньому цей департамент стане прототипом подібних структур у європейських країнах – державних агенцій, які тісно співпрацюють з оборонними відомствами в питаннях реалізації надлишкових земель і фондів”, - зазначив В’ячеслав Кредісов.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119712.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua