• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вітання Віктора Ющенка з нагоди Міжнародного дня рідної мови
    Опубликовано: 2006-02-21 11:03:00

    Дорогі співвітчизники!

    Щиро вітаю усіх громадян України з Міжнародним днем рідної мови.

    За ухвалою ЮНЕСКО 21 лютого весь світ віддає шану трагічним подіям 1952 року. Тоді на території сучасної Народної Республіки Бангладеш було жорстоко придушено демонстрацію протесту, учасники якої виступили на захист рідної мови. Пам’ять про той героїчний вчинок спонукає нас сьогодні бути толерантними і терплячими, поважати право кожного народу на свою національну ідентичність.

    Я переконаний – мовне питання посідає особливе місце в серцях українців. Через віки наш народ проніс світоч рідної мови. Це полум’я не зміг загасити ні Валуєвський циркуляр, ні Ємський указ, ні насильницька русифікація часів радянської влади. Важко знайти мову, яка зазнавала подібного тиску й нищення. Сьогодні ми повертаємо їй статус мови великої європейської нації. Українське слово звучить гордо. Наша рідна мова лунає з найвищих трибун світу, нею захоплюються, їй аплодують стоячи.

    Упевнений – народ, який поважає рідну мову, здатен з пошаною ставитися до мови свого сусіда. Україна стала домом для багатьох національностей. Ми свідомі своєї відповідальності за мовне розмаїття країни і готові зробити все задля збереження і розвитку культурної самобутності наших громадян. У цьому – запорука суспільної злагоди й демократичного розвитку України.

    Прес-служба Президента України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.