• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко повернув до ВР низку законів
    Опубликовано: 2006-02-28 09:21:00

    Президент України зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», прийнятий парламентом 7 лютого 2006 року після повторного розгляду однойменного Закону від 29 листопада 2005 року.

    У Законі враховано пропозицію щодо вилучення положення, яким передбачалося включати до заробітної плати наукових працівників доплати та винагороди (у тому числі за виконання робіт за договорами та контрактами, оплата за якими здійснюється за кінцевим результатом).

    Інші пропозиції Президента України не враховано.

    Відтак цим Законом, як і Законом від 29 листопада 2005 року, пропонується різницю між сумою призначеної пенсії за Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку має право науковий працівник, фінансувати для наукових (науково-педагогічних) працівників як державних бюджетних наукових установ, так і наукових організацій усіх форм власності повністю за рахунок державного бюджету, для обчислення пенсії враховувати заробітну плату наукового працівника як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

    Зазначені положення Закону викликають зауваження як правового характеру (запропоновані норми Закону не відповідають Конституції України, Закону України «Про оплату праці» та чинним нормам Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», до яких зміни не вносяться), так і фінансового характеру (за попередніми розрахунками Міністерства фінансів України, введення в дію Закону потребуватиме додаткових видатків Державного бюджету України у сумі понад 237 млн. гривень).

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко.

    Президент України зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» щодо виробництва, торгівлі медичною технікою та виробами медичного призначення», прийнятий парламентом 7 лютого 2006 року.

    На думку Глави держави, запровадження ліцензування зазначених видів господарської діяльності призведе до надмірного регуляторного впливу держави на зазначені сфери господарської діяльності, матиме наслідком підвищення вартості медичної техніки та виробів медичного призначення, що негативно позначиться на споживачах такої продукції, призведе до додаткових витрат закладів охорони здоров'я, які фінансуються з державного бюджету, а відтак непередбачених витрат державного бюджету.

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме Голова Державного комітету з питань регуляторної політики Андрій Дашкевич.

    Президент України зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про фіксований сільськогосподарський податок», прийнятий парламентом 7 лютого 2006 року.

    Закон передбачає розширення переліку осіб, що можуть бути зареєстровані як платники фіксованого сільськогосподарського податку, за рахунок господарств, які мають власні або орендовані виноградники та власне виробництво виноматеріалів первинного виноробства і реалізують виноматеріали підприємствам вторинного виноробства.

    На думку Глави держави, розширення Законом переліку платників фіксованого сільськогосподарського податку призведе до зменшення надходжень до державного бюджету від сплати зазначених податків і зборів (обов'язкових платежів), однак всупереч вимогам Бюджетного кодексу України джерела компенсації бюджетних втрат від його реалізації не визначені. Водночас слід зазначити, що Законом України «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» на період з 1 липня 1999 року до 31 грудня 2009 року запроваджено збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, що забезпечує істотну державну підтримку зазначених галузей, тому вони не потребують додаткових преференцій.

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме заступник міністра фінансів Віктор Кальник.

    Прес-служба Президента України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.