• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Поляков обговорить у Литві питання створення спільного миротворчого батальйону
    Опубликовано: 2006-02-28 12:13:00

    Сьогодні, 28 лютого, до Литовської Республіки з візитом відбула українська військова делегація на чолі з першим заступником Міністра оборони України Леонідом Поляковим.

    Як передбачається програмою візиту, сьогодні ж, у Вільнюсі, відбудеться зустріч Леоніда Полякова із заступником Міністра охорони краю Литовської Республіки паном Ренатасом Норкусом та переговори у складі делегацій двох країн. В ході переговорів сторони планують обговорити широке коло питань стосовно перспектив розвитку двостороннього військового співробітництва. Зокрема, створення спільного українсько-польсько-литовського миротворчого батальйону “УкрПолЛитбат”, проведення спільних польових навчань та тренувань військових підрозділів України та Литви.

    Крім того, сторони обміняються досвідом в питаннях переходу до професійної армії, комплектування підрозділів збройних сил двох країн військовослужбовцями за контрактом.

    Також Леонід Поляков поінформує свого литовського колегу про хід трансформаційних процесів у Збройних Силах України, в рамках Державної програми розвитку ЗС України на 2006-2011 роки, та стан співпраці з Північноатлантичним альянсом.

    Перший заступник Міністра оборони України Леонід Поляков також здійснить візит ввічливості до Міністра охорони краю Литовської Республіки пана Гедімінаса Кіркіласа.

    Цього ж дня заплановані зустрічі Леоніда Полякова з радником Міністра закордонних справ Литовської Республіки паном Чеславом Станкевічусом та заступником голови комітету національної безпеки і оборони Сейму Литовської Республіки паном Алгісом Кашетою.

    Наступного дня, 1 березня, представники української військової делегації відвідають у Каунасі розташування механізованого піхотного батальйону Міністерства охорони краю Литовської Республіки.

    Візит української військової делегації до Литви триватиме до 2 березня.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.