• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Микола Томенко: Я завжди був на стороні трудового колективу
    Опубликовано: 2006-03-01 11:51:00

    Чия була ініціатива?

    Ініціатива польської сторони. І з сторони я, і розумію.

    Що будуть обговорювати?

    Загальну ситуацію в Україні, що чекає Україну після виборів. І не менш важливо і Польща намагається збагнути, що ж Україна підписала з Росією стосовно газу? Останні події є взагалі такі детективні, під нашим тиском Президент сказав, аби дізнались, що це за таємнича така структура «РосУкрЕнерго», особливо з українського боку.

    І от Ігор Бакай сказав, що знає, хто там є. І от наша міліція Прокуратура, і СБУ не можуть знайти хто там, а Ігор Бакай, який сидить під Москвою, може сказати. Я думаю, що не менш дивні почуття і в Президентів Європейських країн. І думаю, одна з місій польського Президента з’ясувати, що її чекає, Європу, в контексті співпраці України з Росією, щодо газового питання, в якому стані проблема транзиту, в якому стані проблема сховищ. Тому що і ми, українці, не чуємо відповіді від уряду, бо дізнавалися про таємні угоди, про якісь несподіванки.

    Член політради партії Батьківщини Дмитро Чибиць, заявляє, що тільки реакція посла США Хербста зупинила Тимошенко від початку імпічменту Президента...

    Багато в нас політичних невдах. Вони детективними за визначенням. Я знаю, багато було політиками, а написали багато книжок.

    Ви були в той вечір на дачі в Тимошенко?

    Я був тоді. Ми якраз зупинили подальшу дискредитацію Президента Ющенко своїми діями. Ті люди, які керували Ющенком, зробили б його лідером партії і він би пішов ще на вибори першим номером. І ступінь довіри стала б значно нижча, ніж тепер. Багато людей з хворобливою уявою. А ми готували рішення, які б дали можливість не втратити довіри до Президента і не розколоти помаранчеву команду на два табори.

    Чи їздили, радилися з Хербстом? Чи ні?

    В нас є певні пріоритети. Ми, як вчив мій земляк Симоненко, не любимо радитися ні з Росією, ані з Америкою. Я думаю, що якби міфи і легенди, особливо від людей, що не потрапили в жоден партійний список і тепер бідують від цього, нехай видадуть книжку.
    Дмитро Чибиць ніколи не був членом політради.

    Просто він на нашому з’їзді голосував за те, що в нас найкращий список в світі, а потім, подивившись, що його номер трохи нижче прохідного – сказав, що гірший список. Я якщо людина за ніч змінює точку зору на протилежну – треба по-філософські ставитися.

    А у вас прохідні по який номер?

    Вважаємо, що до 120.

    Рейтингам не варто вірити, навіть якщо вони від людей з вашого списку? Я натякаю на пана Полохало?

    Треба в нас погодитися, що манія виникла. Я знаю багатьох людей, що прокидаються і хочуть бачити рейтинг. Якби вони їздили, особливо політики, і зустрічались з виборцями, як це роблять Тимошенко і Томенко, я думаю, вони спокійніше б до цього ставилися. 26 березня рейтинги всі будуть.

    І думаю, здебільшого це хвилює тих, хто не може потрапити до парламенту і готові сплатити будь-які гроші, аби до 3% дістатися. Ми знаємо приблизно наш результат, на що розраховувати і за що боротися. Реакція Тимошенко була пов’язана з тим, що коли вона буває в Києві тижнями і коли її записують в обласному центрі черговий рейтинг чергової компанії, вона сказала, що то не є тема, яку цікаво обговорювати. Цікавою є тема, що ми робили і що хочемо робити.

    Ця історія з Японією починалася за часів, коли ви були в уряді?

    Це історія була непростою. Японська сторона займала однозначно жорстку позицію. Вона вимагала позбавити всіх приватних посередників і приватних структур співпрацювати з державною компанією Бориспіль і після того, вони погоджувалися на надання цього кредиту. По суті, це співпраця між урядами України і Японії. Я вів переговори з Японською стороною. Я був і залишаюсь на позиції, що Бориспіль має бути державною компанією.

    Тоді лінія конфлікту розвивалась таким чином. Що є державне підприємство Бориспіль, і є Аеросвіт, і є зять Президента. І треба було вирішити проблему. Тоді мені вдалося відбити позицію. Ми переконали парламент, парламент проголосував більш 300 голосів і кредит був наданий. Але складність в чому полягала? Я завжди був на стороні трудового колективу, ми з Турчиновим неодноразово захищали трудовий колектив від нападок приватного бізнесу.

    Але я, при всій критиці нашої депутації, переглянув документи і тут щось негаразд. Або в нас державно податкова фальсифікує документи, або в нас не всі чесні з собою. Там містяться підписи і дружини Кінаха, і доньки дружини, які на момент, коли підписувалася угода, були в списках.

    Вчора Кінах казав, що це чорний піар...

    Кінах був правий, що на даний момент дружини точно немає. Бо вона вийшла із засновників. Я не знаю, чорний, чи білий піар, але треба, щоб податкова адміністрація пояснила. Якщо вона депутатам віддає ці документи, може вона їх сфальсифікувала, але дійсно в документах містяться ці прізвища. Для мене що важливо? Я пережив цю всю історію за слідчою комісію корупції попереднього Секретаря РНБО Порошенка. І це комісія закінчила дуже добре – голова комісії балотується по списках поруч з Петром Порошенком.

    Тепер виникла нова комісія, що підлеглих Кінаха, яка буде його перевіряти. Я думаю, що неправильний шлях. Можливо і журналісти, і громадськість повинні проконтролювати. Бо Кінах не тільки секретар, але й другий номер «Нашої України».

    "НТН"   



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.