• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сикорский: Новое правительство Польши более благосклонно отнесется к Украине
    Опубликовано: 2005-09-27 11:36:00
    Новоизбранный депутат польского Сейма от партии Закон и Справедливость Радек Сикорский сказал, что новое правительство Польши будет относиться к Украине более благосклонно. Об этом он заявил в интервью "Би-Би-Си".

    «На мою думку, політика щодо України не зміниться, а, напевно, буде ще активнішою. Наша коаліція - це люди «Солідарності», - себто люди, які інстинктивно відчувають ще більшу симпатію до української помаранчевої революції, аніж пост-комуністи, які відходять від влади. Тому переконаний, що Україна в особі Польщі матиме щирого друга», - сказал депутат.

    Сикорский также отметил, что новое польское правительство будет активно поддерживать евро интеграционные стремления Украины. «Україна має виконати все, що вимагається Євросоюзом для досягнення стандартів членства. Той факт, що ми до України відчуваємо величезну симпатію, не означає, що можна стати членом європейського клубу, не виконавши його вимог. Будемо допомагати Україні виконувати усі вимоги для членства в Світовій Організації Торгівлі, Північно-Атлантичному Союзі і, маю надію, в Європейському Союзі», - сказал он.

    В то же время Сикорский считает, что отношения Польши с Россией после состоявшихся выборов, «будут прохладными». «Бо Росія якось не може звикнути до незалежності України, а Польщу звинувачує в тому, що своїм посередництвом вона сприяла успіху демократії та помаранчевої революції. Росія вважає Польщу країною, яка підтримує демократичні рухи, і дехто в російському керівництві вважає це недружнім кроком - не розумію, правда, чому, оскільки більшість росіян прагне бачити Росію країною європейською, країною сучасною та демократичною. І з цією частиною російського суспільства та російських еліт ми і солідаризуємося», - сказал депутат.

    Как известно, победу на выборах в польский Сейм одержала польская консервативная правоцентристская партия «Право и справедливость», на втором месте - партия «Гражданская платформа».
     
    «Фраза»


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.