• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рейтинг політиків та партій
    Опубликовано: 2005-10-05 17:08:00

    Медіа рейтинг політиків. Друковані та Інтернет ЗМІ

    Політики, що увійшли в першу десятку по інтенсивності присутності у друкованих ЗМІ, представлені на мал.1. Як бачимо, стабільно лідирує президент України Ющенко.

    Відповідно на 40% и 46% менш інтенсивно представлені у ЗМІ екс-прем’єр-міністр Тимошенко і новий прем’єр-міністр Єхануров. Приблизно у три рази менш інтенсивно представлений у ЗМІ, порівняно із Ющенком, "офіційний лідер опозиції" Янукович.

    Окрім четверки лідерів до першої десятки увійшли Володимир Литвин, Петро Дорошенко, Юрій Луценко, Анатолій Кінах, Роман Безсмертний.

    З першої десятки медіа рейтингу (у порівнянні із минулим тижнем) вибули Зінченко, Матвієнко, Трет’яков, Турчинов. Їх місце у першій десятці медіа-активності зайняли Луценко, Кінах, Безсмертний.

    Аналітики "КомІнформу" констатують, що протягом вересня 2005 року найбільш популярними для ЗМІ України були Ющенко та Тимошенко.

    На початок жовтня приблизно на 30% зросла відносна інтенсивність представленості В.Ющенко у ЗМІ порівняно з першою декадою вересня. Інтенсивність представленності у ЗМІ Тимошенко за цей період зросла приблизно на 20%.

    Про Юрія Єханурова почали писати у 3, 5 рази більше, ніж до призначення його керівником уряду. У 10 разів збільшилась кількість публікацій, в яких згадувався Янукович. Приблизно на 50% зросла частота згадувань Володимира Литвина.

    Суттєво зросла кількість згадувань ЗМІ Кінаха, Пінзеника, Безсмертного. В 2 рази зменшилась присутність у ЗМІ Порошенко, в 3 рази – Зінченка, в 2 рази – Томенка.

    Другу десятку найбільш згадуваних ЗМІ політиків (у відповідності із медіарейтингом "КомІнформ") очолили Віктор Пінзеник та Олександр Зінченко. Часто на минулому тижні згадували ЗМІ і про Кучму. Другу десятку замикає Тарасюк.

    До складу третьої десятки увійшли діючі та колишні міністри, третю десятку замикають мер столиці Омельченко та екс-перший секретар президента Третьяков. Рівень інтенсивності представленності в ЗМІ Омельченка та Третьякова у два рази менше у порівнянні із лідером другої десятки Пинзеником у двадцять разів менше, ніж у президента Ющенка. 31 місце у медіарейтингу політиків займає народний депутат, екс-президент України Кравчук, а 50 місце – міністр нового уряду Сахань.

    Мал.1. Медіарейтинг найбільш згадуваних друкованими та Інтернет-ЗМІ українських політиків. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Данні інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ". Протягом 26.09.2005 - 01.10.2005 компанія рейтингувала 99 політиків.

    За тиждень, що минув, негативні публікації домінували над позитивними.

    При цьому домінуюча більшість публікацій, в яких згадувались українські політики, не

    мали оцінок щодо особистостей політиків та їхніх дій і мали нейтральний, суто інформаційний характер (мал.2).

    Найбільш виражений негатив супроводжував повідомлення, пов’язані із Тимошенко, Ющенком, Порошенко. При цьому інтенсивність негативного відображення діяльності Порошенка перевищувала позитивні оцінки у 20 разів.

    Найбільш інтенсивно позитивна представленість супроводжувала повідомлення, в яких згадувались Єхануров, Тимошенко, Ющенко, Янукович. При цьому серед згаданих політиків лише у Єханурова, а також у Яценюка позитивна представленість у ЗМІ домінує над негативною.

    Мал.2. Медіарейтинг тональності представленості політків в друкованих та Інтернет-ЗМІ. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Данні інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ". Протягом 26.09.2005 - 01.10.2005 компанія рейтингувала 99 політиків.

    2. Медіа рейтинг партій. Друковані та Інтернет-ЗМІ.

    Лідером представленності в друкованому просторі України серед політичних партій став НСНУ. Він обійшов лідера минулого тижня, Батьківщину, на 16%.

    За НСНУ і Батьківщиною традиційно йдуть Партія Регіонів і СДПУ(о). На п’яте місце по згадуваності у ЗМІ вийшла СПУ. Далі йдуть Пора, НПУ, ПРП, КПУ і УНП. Остання практично в 10 разів менш інтенсивніше представлена у ЗМІ, ніж лідер тижня НСНУ.

    Другу десятку (по популярності у ЗМІ) відкриває Трудова Україна, а замикає другу десятку ПСПУ.

    Рис. 3. Медіарейтинг 10 наибільш згадуваних ЗМІ политических партий. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Данні інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ".

    Рис. 4. Медіарейтинг тональності представленості 10 найбільш згадуваних друкованими ЗМІ партій. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Данні інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ".

    Період оцінки: 26.09.2005 -1.10.2005

    Проаналізовано 750 статей в 199 друкованих та Інтернет-виданнях

    Українська Правда



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.